Ekonomi

Emekliye 4.000, asgari ücretliye 5.500 lira maaş mı geliyor?

Milyonlarca emekli ve çalışan maaşlarına yapılacak zammı merak ediyor ve araştırıyor. 2022 Nisan ayı enflasyon rakamına bakıldığında karşımızda yüzde 69’luk bir rakam çıkıyor. Bu da emekliye 4.000, asgari ücretliye 5.500 lira maaş demek....Çalışanların gözü maaşlara gelecek zam kararına çevrildi

Milyonlarca emekli ve çalışan maaşlarına yapılacak zammı merak ediyor ve araştırıyor. Çalışanların gözü maaşlara gelecek zam kararına çevrildi.

2022 Nisan ayı enflasyon rakamına bakıldığında karşımızda yüzde 69’luk bir rakam çıkıyor. 

Peki emekliye 4.000, asgari ücretliye 5.500 lira maaş mı geliyor? En düşük maaşlar ne kadar olacak? 

Vatan gazetesi yazarı İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır bugünkü yazısında son günlerde gündemden düşmeyen maaş zammını kaleme aldı. Yazısında "Geçtiğimiz yıl sonunda yüzde 36’lık enflasyonda yüzde 51 oranında asgari ücrete artış yapılmıştı. 2022 Nisan ayı enflasyon rakamına baktığımızda ise karşımızda yüzde 69’luk bir rakam çıkıyor. Aradaki fark kadar ücret artışı yapılması halinde asgari ücretin 5 bin 500 TL olması bekleniyor" ifadelerini kullanan Nayır, Temmuz ayına kadar enflasyon verilerinin yukarı yönde seyretmesinin beklendiğini belirterek, emekli taban aylıklarının da 3 bin 500-4 bin TL seviyelerine çekilmesinin beklendiğini yazdı.

PEŞ PEŞE AÇIKLANDI

Geçtiğimiz Aralık ayında 2022 yılı asgari ücret tutarı, brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira 40 kuruş şeklinde açıklandı. Peki Asgari ücrete ikinci zam gelecek mi? 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, vatandaşların merakla beklediği asgari ücrete ikinci zam konusuyla ilgili olarak şunları dile getirmişti:  "Asgari ücret dar gelirli vatandaşımızın ekonomik olarak koruması gündemimizdedir. Yakından takip ediliyor. Vatandaşlarımızın hayat koşulları bizim partimizin her zaman gündemindedir." 

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı üzerinden maaş alanlara şimdi kötü haber geldi! Maaşlardan kesinti yapılacak!

Memur ve emeklilere büyük zam müjdesi! Maaşlar Tek tek hesaplandı! İşte tablo tablo memur ve emekli maaş zammı!

Emekliye 1.100 TL ikramiye ödemesi daha verilecek! Emeklilere büyük müjde geldi! Maaş hesaplarına yatıyor!