29 / 04 / 2024

Emekliye 507 TL zam!

Emekliye 507 TL zam!

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı için son viraja girildi. Enflasyon tahminine göre, maaşlarda 507 liraya varan artış göründü. İşte tüm merak edilenler...



Emeklilerin Ocak zammı için son dönemece girildi. Takvim'de yer alan habere göre; 9 milyondan fazla SSK ve Bağ-Kur emeklisinin Ocak'ta maaşları 2020'nin ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında yükselecek. Zam oranı 4 Ocak'ta belli olacak. Ancak ipuçları da geliyor.

Emekliye 507 TL zam!

EN ÇOK 6.882 TL

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilere göre, Temmuz-Kasım enflasyonu yüzde 7.02 olarak gerçekleşti. Kesin veri için geriye sadece Aralık ayı enflasyon verisi kaldı.

Merkez Bankası'nın beklenti anketi sonuçlarına göre enflasyon tahminine göre ise SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 7.96'ya ulaşacak.

Emekliye 507 TL zam!

Bu tahmin yapılırsa, gelirlerde 507,48 liraya varan artış meydana gelecek. En yüksek aylık net 6 bin 375 lira 37 kuruştan 6 bin 882 lira 85 kuruş olacak.

5 aylık enflasyon yüzde 7.02 olarak açıklanırken, zammın belli olması için geriye sadece Aralık ayı verisi kaldı.

Hem şu ana kadar yapılan enflasyona hem de beklenti anketindeki tahmine göre yeni maaşları hesaplandı.

Emekliye 507 TL zam!

Emekliye 507 TL zam!

Emekliye 507 TL zam!

Emekliye 507 TL zam!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön