06 / 09 / 2024

Emekliye sadece bir kereliğine 5 bin TL verilecek! Başvuran anında alıyor!

Emekliye sadece bir kereliğine 5 bin TL verilecek! Başvuran anında alıyor!

Temmuz 2024 zamlarıyla adeta büyük bir hayal kırıklığına uğrayan emeklilerin yüzü belediyelerden gelen destekle güldü. İşte belediyelerin emeklilere verdiği destek ödemeleri ile ilgil detaylar…



Temmuz 2024 zamlarıyla adeta büyük bir hayal kırıklığı yaşayan emekliler hem promosyon ödemelerini hem de belediyelerin verdiği destek ödemelerini hakından takip ediyor. 

Belediyeler hem emeklilere hem de öğrencilere vereceği destekleri tek tek açıkladı. Konu ile ilgili olarak paylaılan detaylara göre  Ankara  Büyükşehir Belediyesi tüm Türkiye’ye örnek olacak proje kapsamında, sosyal destek alan toplamda 10 bin ailenin ilkokula başlayacak 10 bin 166 çocuğu için yalnızca okul kıyafeti alımlarında kullanılmak üzere bin liralık destek ödemesi ailelerin Başkent Kartlarına yatırdı.

EMEKLİYE 5 BİN TL DESTEK

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bakırköy Belediyesi de öğrencilere eğitim yardımı ile emeklilere bir defaya mahsus olacak şekilde 5 bin Türk Lirası pazar desteği yapılmasına karar verdi. Verilen bilgilere göre mecliste alınan kararla ilk ve orta okul öğrencilerine 900 Türk Lirası, lise öğrencilerine ise 1250 Türk Lirası aylık yardım yapılacak. Yaptığı açıklamada söz konusu yardımın bir kereye mahsus olmayacağını kaydeden Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, eğitim dönemi boyunca devam edeceğini açıkladı.

Başkan Ovalıoğlu ayrıca açıklamasında yeni sosyal yardımların verileceğini de duyurdu.

Emekliye sadece bir kereliğine 5 bin TL verilecek! Başvuran anında alıyor!

EĞİTİM YARDIMI VE PAZAR DESTEĞİ MÜJDESİ

Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu açıklamasında  bu kapsamda ilçede yaşayan ve gerekli kriterleri sağlayan emeklilere bir kereye mahsus olacak şekilde 5 bin Türk Lirası pazar desteği yardımında bulunulacağını belirtti. Başkan Ovalıoğlu ayrıca bir diğer yardımın ise ilk ve orta öğretim ile lisede okuyan öğrencilere yönelik olduğunu  söyledi. Yardımın bir kereye mahsus olmadığını kaydeden Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, eğitim-öğretim dönemini kapsayan toplamda 8 ay boyunca süreceğini kaydetti.

Paylaşılan detaylara göre ilk ve orta okul öğrencilerine 900 Türk Lirası, lise öğrencilerine ise 1250 Türk Lirası yardım yapılmasına karar verdi. Mecliste görüşülen söz konusu bu maddeler oy birliğiyle kabul edildi.

EĞİTİM YARDIMI İÇİN NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Eğitim Yardımı için başvuru tarihleri 16 Eylül 2024– 4 Ekim 2024 olarak açıklandı. , Pazar Desteği için de başvuruların 23 Eylül 2024 itibarıyla kabul edileceği kaydedildi. 

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE DESTEK

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi de  ilk ve ortaokula giden öğrenciler için 10 Eylül tarihi kadar belediyenin internet sitesi üzerinden başvuru yapılabileceğini açıkladı. Söz konusu yardım kapsamında 5 bin öğrenci bir kereye mahsus olacak biçimde 4 bin 500 Türk Lirası verilecek.
 

Sahte emlakçıların hedefinde şimdi de üniversiteliler var! Kapora tuzağına dikkat!

Ekonomistten son çeyrek uyarısı: Yıl sonuna kadar konut ve otomobil almayın!

TOKİ Rize Güneysu kuraları çekildi! İşte Güneysu  TOKİ  kura sonuçları 6 Eylül 2024!


Geri Dön