Ekonomi

Emekliye zam farklarında son dakika şoku! Maaş farklarını duyan inanamıyor! Hemen bakın! İşte kuruş kuruş zam farkı!

Milyonlarca emekli tarafından merakla beklenen zam farkları için geri sayım başladı. Peki emekli maaş farkları yattı mı? Emekli maaş farkı ne zaman yatacak? İşte merak edilen soruların yanıtları...Aktarılan detaylara göre, milyonlarca kişi tarafından beklenen zam farklarının yatacağı gün de belli oldu

Milyonlarca emekli, dul ve yetim ile vazife malulleri bu ay zam farklarını alıyor. Aktarılan detaylara göre, milyonlarca kişi tarafından beklenen zam farklarının yatacağı gün de belli oldu.

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylarına göre, toplam 6.4 milyar lira ödeme yapılacak. Emeklilerin maaşlarına zamlı bedeller yetişmediği için fark ödenecek. 

Peki emekli maaş farkları yattı mı? Emekli maaş farkı ne zaman yatacak? Maaş farklarını duyan inanamıyor! Hemen bakın! İşte kuruş kuruş zam farkı...

ENFLASYON FARKLIYLA BİRLİKTE 

Posta gazetesinin aktardığına göre, emekli ve memurun maaş artışı 4 Temmuz 2022 tarihinde açıklanan ilk 6 aylık enflasyona göre kesinleşti. Aktarılan detaylara göre; memur ve memur emeklisinin maaşına yüzde 41.69 oranında zam gelmişti.

Söz konusu bu hesap yapılırken toplu sözleşme zammı ve ilk 6 ayda oluşan enflasyon farkı baz alınmıştı. Yani enflasyon, ilk 6 ayda ek zamla beraber yüzde 7.5 olarak belirlenen toplu sözleşme zammının 34.85 puan üzerinde olmuştu.

YÜZDE 41.69 ORANINDA ARTIŞ

Yine aktarılan detaylara göre, enflasyon farkı artı ikinci yarı için geçerli olacak yüzde 7’lik sözleşme zammı toplamıyla memur ve memur emeklisine yapılacak kümülatif yüzde 41.69 oranı netlik kazanmıştı. Ayrıca bir taraftan SSK ve Bağkur emeklilerinin toplu sözleşme görüşmesi de bulunmuyor.

Ocak ve temmuz aylarında enflasyon ne çıkarsa söz konusu emeklilerin alacağı zamlar da o oranda oluyor. Bu nedenle SSK ve Bağkur emeklilerine ilk 6 ayda oluşan yüzde 42.35’lik zam yapıldı.

1-5 TEMMUZ'DA ESKİ MAAŞLAR YATTI 

SSK ve Bağkur emeklilerinin zamlı maaşları 17 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla hesaplara yatmaya başlamıştı. Söz konusu ödemeler 28 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Buna karşılık her ayın 1-5’i arasında maaş çeken memur emeklisi, hesaplar yetişmediğinden zam farklarını alamamıştı.

TARİH BELLİ OLDU 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanan detaylara göre, 1 Temmuz itibarıyla hak edilen zam farkları bugün hesaplara geçecek.

TOPLAMDA 6.4 MİLYAR LİRA

Ayrıca yine Emekli Sandığı kapsamındaki malul, vazife malulü, dul ve yetim aylığı alanlar da zam farklarını bugün çekecek. Bu kapsamda da toplam 2 milyon 385 bin 799 kişiye 6 milyar 447 milyon 227 bin 858 lira fark ödenecek.

FARKLAR PTT'YE YATACAK

Yine konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, söz konusu farklar aylık alınan banka ve PTT şubelerinden çekilebilecek. Bazı emekli vatandaşlar maaşı her ay, bazıları ise üç ayda bir alıyor. Buna göre farklar şöyle yatacak:


    
İŞTE KURUŞU KURUŞUNA ZAMLI MAAŞLAR 

Aktarılan son dakika detaylarına göre, en düşük fark 1788 lira olarak belirlenirken, en yüksek fark da 6 bin 858 lira olarak belirlendi.

Maaş farklarını duyan inanamıyor! Hemen bakın! İşte kuruş kuruş zam farkı...

 

Emekli promosyonlarında beklenmedik gelişme! Halkbank, Yapı Kredi, Garanti emekli promosyonu hazırlıkta!

Emekli maaş farklarında son durum! Emekli maaş farkları ne zaman yatırılacak?

Emekli maaş farklarında son dakika! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı maaş farkı yarın yatıyor! Hemen siz de alabilirsiniz!