Ekonomi

Milyonların maaşına Temmuz zammı geldi! SSK ve Bağ-Kur emeklileri hemen bu rakamlara bakın! Maaşlar kaç lira oldu?

Temmuz zammıyla beraber hem asgari ücret 2022 hem de emekli ve memurlar maaşları yükseldi. Temmuz maaşlı zamlar ne zaman yatacak? Kimin maaşı kaç lira olacak? Hangi maaşa ne kadar zam gelecek? İşte milyonların merak ettiği tüm soruların yanıtları...  6 aylık enflasyon yüzde 42,35 olurken, bu rakam aynı zamanda emekli zam oranı oldu

Asgari ücrete zam oranının yüzde 30 olarak açıklanmasından sonra, Haziran ayı enflasyon rakamı ile de SSK, Bağ-Kur ve memur Temmuz zammı belli oldu.  6 aylık enflasyon yüzde 42,35 olurken, bu rakam aynı zamanda emekli zam oranı oldu. Memur ve memur emeklilerine de yüzde 41,69 zam uygulandı. 

Temmuz zammıyla beraber hem asgari ücret 2022 hem de emekli ve memurlar maaşları yükseldi. Bu kapsamda, Temmuz ayı milyonlarca vatandaş için zam anlamı taşıyor. Bu yıl her zamankinden farklı olarak asgari ücrette de bir güncellemeye gidildi. 

Temmuz maaşlı zamlar ne zaman yatacak? Kimin maaşı kaç lira olacak? Hangi maaşa ne kadar zam gelecek? İşte milyonların merak ettiği tüm soruların yanıtları...

Haziran enflasyonunun açıklanmasıyla beraber, 6 aylık enflasyon yüzde 42.35  olarak gerçekleşti. Bu oran SSK ve Bağ-Kur emeklileri için 6 aylık enflasyon yükselişi olarak gerçekleşti. Memurlar ve emekli memurlara ise enflasyon farkıyla beraber toplu sözleşme artışı yüzde 41.7 oranında zam yapıldı. Asgari ücrete de yüzde 30 zam geldi. 

EMEKLİLERİN TABAN MAAŞI KAÇ LİRA? 

Haziran'da yapılan bir yasal düzenlemeyleberaber emeklilerin taban maaşları 2500 TL'den 3.500 Türk Lirası'na yükseltildi. Bu kapsamda Temmuz ayından itibaren en düşük emekli maaşı 3 bin 500 Türk Lirası olacak. 

YENİ MAAŞLAR NE ZAMAN YATIRILACAK? 

Yeni Asır'dan Faruk Erdem'in yazısına göre; yeni maaşların bazıları hesaplara yatmaya başlarken, memurlar Temmuz zamlı maaşlarını 8 Temmuz itibarıyla aldı. Ayrıca memurlar için 14 günlük fark ödemeleri de yatırıldı. 

Emekli memurlar maaşlarını zamsız şekilde aldı, ancak farkları ay içinde ödenecek.  SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise günlerinde yeni oranda zamlanan maaşlarını alacaklar. 

Asgari ücretliler ise Ağustos'ta alacakları Temmuz maaşlarını 5 bin 500 Türk Lirası üzerinden alacaklar. 

SSK VE Bağ-Kur emeklilerinde en düşük maaşlara yüzde 42.35 oranında enflasyon yükselişi ilave edilecek. Eğer rakam 3 bin 500 TL'nin altında olursa, seyyanen artışla bu rakam 3 bin 500 TL'ye tamamlanacak. 

SOSYAL YARDIMLAR KAÇ LİRA OLDU?

65 yaş aylığı, engelli aylığı ve evde bakım parası gibi sosyal yardım ödemeleri de memurlara yapılan zam oranında yükselecek. Bu kapsamda yüzde 41.7 zam gelecek. 

Ölüm maaşlarında artış alınan kuruma göre değişiklik gösterecek. Vefat eden sigortalı SSK ve Bağ-Kur'lu ise yüzde 42.35 memur ise yüzde 41.7 oranında yükseliş uygulanacak. 3 bin 500 liraya tamamlama ise hisse oranı baz alınarak gerçekleştirilecek. 

Benzin, motorin ve LPG'de indirim var mı? Güncel fiyatlar kaç TL? Shell, Opet, PO, Total 11 Temmuz 2022 fiyat listesi

Altın fiyatlarında şok gelişme! Bugün 1 gram altın ne kadar oldu? İşte 11 Temmuz 2022 güncel altın fiyatları!

Bağ-Kur emeklilerini yakından ilgilendiriyor! Resmen talep edildi