29 / 04 / 2024

Emily The Strange de Türkiye pazarına girdi!

Emily The Strange de Türkiye pazarına girdi!

Türkiye yabancı giyim markalarının cazibe merkezi haline geldi. H&M’den sonra ABD’nin önde gelen markalarından Emily The Strange de Türkiye pazarına girdi. Marka, Türkiye’den bölge ülkelere a&ccedi



Dünyaca ünlü tekstil markası H&M’in izdiham yaratan açılışı akıllara kazınırken, yabancı markaların Türkiye ilgisi artarak devam ediyor. Amerika’nın önde gelen tekstil markalarından Emily The Strange Türkiye’ye geldi. Yıllık cirosu 180 milyon dolar olan şirketin, İtalya’daki imal ettiği ürünleri dünyada 2 bin noktada satılıyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Alessandro Narduzzi ve markanın Genel Müdürü Roberto Degli Esposti, geçen hafta bizzat Türkiye’ye gelerek çalışmaları yerinde inceledi. Türkiye distribütörü Prime Office Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Masareci, markanın Türkiye’ye ilgisinin yıllardır devam ettiğini ve son dönemde ekonomide yaşanan olumlu gelişmelerin gelmelerinde önemli etken olduğunu söyledi.

TÜRKİYE KÖPRÜ OLACAK

Türk ekonomisinin canlı ve gelecek vaadeden bir yapıda olduğunu ve  bölge ülkelere açılmak için önemli bir köprü görevi üstleneceğini belirten Emily The Strange’in Yönetim Kurulu Başkanı Narduzzi, sezonda 4 koleksiyon yaptıklarını ve bu nedenle genç nüfusun yoğun olduğu Türk tüketicisinin ilgisini çektiklerini söyledi. Ürünlere olan talebin beklediklerinden yüksek olduğunu belirten Narduzzi “Bu da Türk ekonomisinin canlılığını gösteriyor. Ürünlerimiz ABD’de tasarlanıyor ve İtalya’da üretiliyor. İtalya’daki üretim şirketinde çalışan tasarımcı sayısı 16, toplam şirket çalışan sayısı 300 kişi. Şirketin 2009 cirosu 150 milyon Euro ve 2010 beklenen ciro hedefi 250 milyon Euro” diye konuştu.

39-119 TL ARASINDA

Prime Office Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Masareci de ürünlerin fiyat aralıklarının 39 ile 119 lira arasında değiştiğini vurgulayarak, Amerika, İtalya ve Türkiye’deki üç firmanın ortak strateji ile iş ortağı olarak hareket ettiklerini söyledi. Markanın resmi sitesi olan www.emilystrangeturkey.com un bir iki hafta içerisinde internet satışlarına başlayacağını belirten Masareci “Türkiye çapında markayı satmak üzere bayilik görüşmelerimiz sürüyor. Yoğun talep var” diye konuştu.

Ünlülerin de tercihi oldu

Emily the Strange markası Rob Reger tarafından ABD’de yaratıldı. Marka, Amerika, İtalya, Almanya, İngiltere, Fransa, Çin, Japonya, Tayvan, Hong Kong dahil olmak üzere hemen hemen tüm dünya ülkelerinde satılıyor. Marka çok geniş bir coğrafyaya yayılmış durumda. En yaygın olduğu ülkeler ise Amerika, İtalya ve Uzakdoğu ülkeleri. Marka için yılda 4 ana koleksiyon yapılıyor ve ana koleksiyonlar yeni ürünlerle sezon içinde takviye ediliyor. Her koleksiyon yaklaşık 300 değişik üründen oluşuyor. Renkleri ile her koleksiyon 1000 adede ulaşıyor. Emily the Strange Vanilla Sky filminde ve MAD TV’de kullanıldı. Julia Robert, Britney Spears, Björk gibi ünlüler Emily koleksiyonlarını giyiyorlar.
Star/İBRAHİM ACAR


Geri Dön