09 / 05 / 2024

Eminönü’ndeki İstanbul Ticaret Üniversitesi inşaatına tepki! Bölgenin silüetini bozuyor!

Eminönü’ndeki İstanbul Ticaret Üniversitesi inşaatına tepki! Bölgenin silüetini bozuyor!

Eminönü’nde sahil kesiminde süren İstanbul Ticaret Üniversitesi inşaatı, bölgenin tarihi görüntüsünü bozarken; uzmanlar silüeti bozan inşaatın bir an önce durdurulması gerektiğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...



Sözcü'den Batuhan Serim'in haberine göre; bölgede daha önce 1971'de yapılmış İTO'ya ait bir bina olduğunu anımsatan Yavaşçay, konuyla ilgili açıklamasında "Bu bina önceki senelerde yıkılınca çok sevinmiştik. Çünkü tarihi silüeti bozduğu için Eminönü'nü olumsuz yönde etkiliyordu. İnşaatın yeniden başladığını duyduk" ifadelerini kulandı. 

İnşaat yükselince asıl görüntünün ortaya çıktığını akataran Yavaşçay, "Şu an inşaatın son halini net bir şekilde görebiliyoruz. Bu inşaat tamamlandıktan sonra tekrar o eserlerin önü kapanacak" diye konuştu. 

Şu an bile kapanmış olduğunun altını çizen Yavaşçay, "Ayrıca bu bölgeye tekrar bir beton yapı yapılmış oluyor. Bu, bölge açısından çok kötü bir görüntü. Turizm açısından da kötü. Çünkü orayı yeşillik olarak değerlendirmek yerine böyle bir beton yapı yapmak orayı turizm açısından da kötü duruma düşürüyor" açıklamasında bulundu. 

Eminönü’ndeki İstanbul Ticaret Üniversitesi inşaatına tepki! Bölgenin silüetini bozuyor!

Bölgede çok fazla beton yapı olduğunu aktaran Yavaşçay, "Onların yıkılması gerekirken yeni beton yapılar yapılıyor. Burada yapılması gereken, yapının mühürlenmesi" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2017 yılında katıldığı Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi'nde yaptığı açıklamasında "Kadim şehirlerin en önemli güzelliği, ana karakterlerini kaybetmeden yeniyi bünyelerinde eritmesi, özlerinden katarak yeniden yoğurmasıdır. İstanbul bu açıdan gerçekten müstesna bir şehirdir. Ama biz bu şehrin kıymetini bilmedik, biz bu şehre ihanet ettik, hâlâ da ihanet ediyoruz" diyerek, binalar yükseldikçe ufkun karardığını dile getirmişti. 

Borsa yatırımcıları kayıplarını kaç günde telafi edecek? BIST 100 endeksinde kısa vadede kritik seviyeler nerede?

e-Devlet'ten başvuran anne babalar PTT'den hemen alıyor! Çocuk destek parası zamlandı mı? Şimdi bakın! 

''Altında alım işini artık bitirdik'' diyen İslam Memiş gram altın için yeni rakam verdi! Taş üstünde taş kalmayacak

Geri Dön