19 / 11 / 2024

Eminönü'ndeki pansiyon evleri kayıt içine alacak!

Eminönü'ndeki pansiyon evleri kayıt içine alacak!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Eminönü ve çevresinde kayıt dışı yapılan pansiyonculuğa standart getirdiklerini söyledi. Demir, “Belgesi olmayan pansiyonlar, mevzuata uygun düzenleniyor ve işletme belgesi verilerek kayıt içine alınıyor” dedi





İstanbul’un Tarihi Yarımada bölgesini yılda 8 milyonu aşkın yabancı turistin ziyaret ediyor. Fatih Belediyesi, bölgenin daha fazla tanınması ve gelişmesi tarihi yapıların restorasyonundan bölgesel dönüşüm projeleri ve ev pansiyonculuğuna, binaların cephelerinin yenilenmesinden tabela standardizasyonu ve yayalaştırma projelerine kadar birçok proje yürütüyor.


Sadece restorasyon projelerine 125 milyon TL kaynak ayrıldığını belirten Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, turizm açısından imaj zedeleyen kontrol dışı ev pansiyonculuğuna standart getireceklerini anlattı. Turizm denetim sistemi geliştirdiklerini kaydeden Demir, “Henüz belgelendirilmemiş pansiyonlar, mevzuata uygun olarak düzenleniyor. Standartları sağladıklarında işletme belgesi veriliyor ve kayıt içi ekonomiye katkı sağlanıyor. Büyük yatırımcıların yanı sıra orta ve küçük çaplı yatırımcılara da iş yapma imkanı sağlıyoruz. Orta ölçekte herkes bölgede yatırımcı olabilirken, örneğin Ege’de pansiyon işletmeciliği hayali olanlar, İstanbul’un turizm merkezinde bu imkana kavuşabiliyor ya da evlerini pansiyona dönüştürüp gelir elde edebiliyorlar” diye konuştu.


Yatırımcı masası kurdu


Eminönü bölgesinde yatırımcılar için sundukları avantajlar arasında ‘Eminönü Bölgesi Yatırımcı Masası’ olduğunu belirten Fatih Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, bu hizmetin dönüşüm projeleri kapsamında bir ilk olduğunu da ekledi.


Bölgeye ilgi gösteren yatırımcıların bu oluşum sayesinde süreçleri daha hızlı tamamlayacağını ifade eden Mustafa Demir, “Eminönü Bölgesi Yatırımcı Masası ekibi 10 kişiden oluşuyor. Ekibi kurarken, Eminönü bölgesindeki yatırım fırsatlarını yatırımcılara doğru şekilde anlatmayı, onlara danışmanlık vermeyi, süreçleri koordine edip ve kolaylaştırmayı hedefledik. Dönüşüm bölgeleri arasında bir ilki gerçekleştirdik. Diğer bölgelere de örnek olacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.


Kapalıçarşı yenileniyor


MUSTAFA Demir, Kapalıçarşı ile ilgili çalışmalarını şöyle anlattı: “Kapalıçarşı 45 bin metrekarelik kapalı alanı, 3 bin 200 dükkanı ve 20 bin çalışanı ile dünyanın en eski ve en büyük alışveriş merkezi. Kapalıçarşı’yı her yıl 91 milyon kişi ziyaret ediyor. Kapalıçarşı’da belirlenen mevcut altyapı ve üst yapı sorunlarını gidererek korunmasını hedefliyoruz. Kapalıçarşı Yenileme Avan ve Uygulama Projesi ile yapının tarihsel, sosyal, konumsal ve yapısal özelliklerinden kaynaklanan potansiyelleri çevresiyle birlikte değerlendirilecek.”


Hanlar turizme kazandırılacak


EMİNÖNÜ Dönüşüm Projesi’nden de söz eden Mustafa Demir, şu bilgileri verdi: “Bölgedeki tarihi ve terk edilmiş hanlar turizm noktası haline dönüştürülecek. Eminönü bölgesinde 1.734 adet han bulunuyor ve bu hanların turizme kazandırılması gerekiyor.  Bu kapsamda bölgedeki hanlar da imar planına ve diğer standartlara uymak kaydıyla turizme kazandırılacaktır. Bölgedeki han sayısı, ciddi bir dönüşüm olabileceğini gösteriyor. Bölge kalkınacak, ekonomiye ciddi katkı sağlanacak.”



Vatan


Geri Dön