18 / 05 / 2024

Emirates depremzedeler için hava köprüsü kurdu

Emirates depremzedeler için hava köprüsü kurdu

Türkiye ve Suriye’deki yıkıcı depremlerin ardından Emirates, International Humanitarian City (IHC) ile birlikte her iki ülkedeki saha yardım çalışmalarını ve arama-kurtarma faaliyetlerini desteklemek adına bir hava koridoru oluşturdu.



100 TON İNSANİ YARDIM TAŞINACAK

Emirates SkyCargo, önümüzdeki iki hafta İstanbul’a gerçekleştireceği günlük seferlerle yaklaşık 100 ton insani yardım ürünü için kargo alanı ayırmayı planlıyor. Sahadaki müdahale ekiplerini desteklemek ve depremlerin etkilediği yüz binlerce insana çok ihtiyaç duydukları yardımı sağlamak amacıyla, Emirates ile taşınan kritik acil durum malzemeleri yerel kuruluşlar tarafından Türkiye’nin güneyinde etkilenen bölgelere verilecek.

Emirates Başkanı ve Genel Müdürü Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Türkiye ve Suriye halkının yanındayız ve depremlerden etkilenen ve evlerini kaybeden insanlara acil yardım sağlamaya yardımcı oluyor ve sahadaki zorlu kurtarma çalışmalarına destek olacağız. Emirates, insani yardım çabalarını destekleme konusunda büyük bir deneyime sahip ve İstanbul'a yaptığı günlük üç uçuş sayesinde, yardım malzemeleri ve tıbbi malzemeler için düzenli ve tutarlı geniş gövde kapasitesi sunacaktır. Emirates ayrıca Türkiye ve Suriye’ye destek olmak için BAE’nin devam eden insani yardım çalışmalarına da destek veriyor. Bu bağlamda, Dubai’nin dünyanın en büyük uluslararası yardım lojistik merkezi konumunda olması afetin vurduğu bölgelere ve en hassas durumdaki insanlara mümkün olan en hızlı ve verimli şekilde ulaşabilmemizi sağlıyor.”


Geri Dön