30 / 04 / 2024

EMITT'te Ankara standı ilgi odağı oldu!

EMITT'te Ankara standı ilgi odağı oldu!

Dünyanın en büyük 5. Turizm fuarı olan 18. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Fuarı'nda ( EMİTT ), Başkent'in tarihi sergileniyor. EMITT' te Ankara standı ilgi odağı oldu...



İstanbul Beylikdiizü TÜYAP Fuar Alanı'nda düzenlenen ve 70 ülkeden 5 bin katılımcının yer aldığı fuarda, Büyükşehir Belediyesi standındaki panoramik ekranlarda Ankara, şanına layık sunumlarla katılımcılara tanıtılıyor. 


Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı'nca standa yerleştirilen 2 panoramik ekran ile ziyaretçiler, Ankara'nın tarihi ve turistik bölgeleri ile Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm ve rekreasyon alanlarını, taktıkları özel gözlüklerle farklı açılardan görme imkanı buluyor. 


Ziyaretçilere sunulan manzaralar arasında Ankara'nın değişik bölgesinde yer alan 9 cami ile Kabakçı Konağı, Kamil Paşa Konağı gibi eski  Ankara  Evleri, Dikmen Vadisi, Gençlik Parkı, Göksu Parkı, Harikalar Diyarı, Mavi Göl, Mehmet Akif Ersoy Parkı, Mogan Park gibi rekreasyon alanları bulunuyor. 

Ankara'nın farklı bölgelerinden çekilen hava görüntüleriyle Başkent'i yine mükemmel bir görsellik şöleni içerisinde kuşbakışı izleme imkanı bulan ziyaretçiler, yeşilin ve suyun muhteşem birlikteliğine de şahit olabiliyor. 


Ayrıca Başkent'teki kültür sanat merkezleri, kültürel değerlerin simgeleri Ankara Kalesi, Augustus Tapmağı, Julianus Sütunu, Roma Hamamı gibi Anadolu Uygarlığı'ndan günümüze kalan eserlere de ziyaretler yapılabiliyor. İnsan ruhunu rahatlatan, dinlendiren, su üzerinde oluşturulan renk ve desenlerin kağıt üzerinde buluşmasına aracı olan geleneksel sanatlarımızdan Ebru Sanatı, ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor. Büyükşehir Belediyesi Ebru öğretmenlerinden Meral Özcan stantta ziyaretçilerle ayrı ayrı ilgilenerek, Ebru Sanatı hakkında bilgi verirken isteyenlere de ebru yapmaları için kılavuzluk ed iyor. 


Ankara İlke


Geri Dön