28 / 04 / 2024

Emlak beyannamesi her yıl verilir mi?

Emlak beyannamesi her yıl verilir mi?

Emlak vergisi ödemekle yükümlü mükelleflerin söz konusu taşınmazın bulunduğu belediyenin ilgili birimine emlak beyannamesi vermesi gerekiyor. Peki emlak beyannamesi her yıl verilir mi? sorusunun cevabı haberimizde yer alıyor..



Emlak beyannamesi her yıl verilir mi? 


Emlak beyanları, emlakın bulunduğu ilgili belediyenin Emlak Servisine veriliyor. Emlak vergileri ise bina, arsa ve arazi için olmak üzere 3 bölüme ayrılıyor. Emlak beyannamesi ne zaman veriliyor? Emlak beyannamesi her yıl verilir mi?


Emlak beyannamesi her yıl verilmiyor. Emlak beyannamesi, her dört yılda bir genel beyan döneminde mükelleflerin bağlı bulundukları ilgili belediyelere veriliyor. Bunun dışında herhangi bir zaman diliminde emlak beyannamesi veremiyorsunuz. Emlak beyannamesi süresi ise tapusu alınmış bir gayrimenkulün tapunun alındığı yılın sonuna kadar belirleniyor. Bu yıl sonrasında verilen beyannamelere cezai yaptırım uygulanıyor.


Peki hisseli bir gayrimenkulün beyanını kim veriyor?


İştirak halinde (elbirliği mülkiyetinde) Hissedarlar birlikte verebileceği gibi, herhangi bir hissedar tek başına da beyanname verebilir. Müşterek mülkiyette (paylı mülkiyette) beyanname münferiden verilir.


Emlak beyanı ne demektir?

Emlak bildirimi ne zaman yapılır?


Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com



Geri Dön