27 / 04 / 2024

İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü emlak piyasasındaki kirliliğe savaş açtı! 

İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü emlak piyasasındaki kirliliğe savaş açtı! 

İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü İşletme Kooperatifi  emlak sektöründeki, bilgi kirliği ve hatalı ilanlara karşı kampanya başlattı. İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü İşletme Kooperatifi Başkanı Ulvi Özcan emlakçılar ve bilinçli tüketicilerden destek istedi. 



Emlak sektöründe yaşanan olumsuzlukların başında gelen 'Bilgi kirliliği ve farklı bozuk başlıklarla girilen ilanların'' önlenmesi için destek kampanyası başlatıldı.

Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz aylarda İlan sitelerinde yapılan sahte ilan girişlerine müdahalede bulunarak yeni düzenlemeyi hayata geçirmişti. Düzenlemeye göre artık ilan sitelerinde kimlik doğrulaması yapmadan gayrimenkul ilanı verilmiyor. Fakat Emlak ilanlarında başka bir problem daha bulunuyor. Son zamanlarda sıkça karşımıza çıkan bilgi kirliliği ve farklı bozuk başlıklarla mükerrer girilen ilanlar sektör temsilcileri tarafından ciddi sorun olarak görülüyor. Hatta bu konuda kampanya başlatıldı.

İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü emlak piyasasındaki kirliliğe savaş açtı! 

İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü İşletme Kooperatifi Başkanı Ulvi Özcan '' Bilgi Kirliliği Ve Farklı Bozuk Başlıklarla Mükerrer Girilen İlanların” önlenmesi için satılık veya kiralık her portföyün yalnızca tek bir emlak firması aracılığıyla ve tek yetkili olarak pazarlanması gerektiğine inandıklarını belirtti.

Bu kapsamda Ticaret Bakanlığı'nın konuyla ilgili bir mevzuat düzenlemesi yapması ve denetimler yaparak caydırıcı cezalar vermesi durumunda tüketicinin ve legal çalışan emlak firmalarının mağduriyetinin sona ereceğine dikkat çekti. 

İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü İşletme Kooperatifi Başkanı Ulvi Özcan başlatmış olduğu kampanyada yasal emlak firmalarına, Tüketici SSK'larına, emlakçılık meslek örgütü yöneticilerine, emlakçı mağduru olmak istemeyen bilinçli tüketicilere seslenerek destek çağrısında bulundu.

Kampanya için tıklayınız

''HERKESİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR''

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız kampanyayı başlatanlardan İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü İşletme Kooperatifi Başkanı Ulvi Özcan kampanyayı başlatmaktan amaç ve bekledikleri faydayı şu kelimelerle ifade etti : ‘’Sektöre çekidüzen getirmemesi beklenen Taşınmaz Ticareti Hakkındaki Yönetmelik’te ilan portalları ile ilgili 31.08.2023’de bir revizyon yapıldı ve yapılan düzenlemelerle ilanlara çeki düzen verildiği iddia edildi. Uygulama 1 Kasım 2023’de yürürlüğe girdi ve iddia edilen faydayı maalesef göremedik.

İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü emlak piyasasındaki kirliliğe savaş açtı! 

Düzenlemeyle bundan sonra ‘’At Oynatamayacağını’’ düşünenler de bir şey değişmediğini görünce eski usûl düzenbazlıklara devam eder oldular. Bu durumda başta tüketici ve legal çalışan emlakçılar olmak üzere birçok
mağdur olmakta. Başta legal çalışan emlakçılar ve bilinçli tüketiciler olmak üzere herkesin desteğine ihtiyacımız var.

Her portföyü legal çalışan bir emlakçının çalışması sağlanabildiği ve caydırıcı müeyyideler uygulandığı takdirde bu sorunun çözüleceğine yürekten inanıyor ve Ticaret Bakanlığı'nın konuyu dikkate almasını talep ediyoruz …’’ dedi.
 

Gayrimenkulün yıldızı arsa oldu! Aramalar yüzde 251 arttı!

Ticaret Bakanı Bolat Emlak sitelerindeki ilanları sıkı takip ediyoruz!

Geri Dön