27 / 04 / 2024

Gayrimenkulün yıldızı arsa oldu! Aramalar yüzde 251 arttı!

Gayrimenkulün yıldızı arsa oldu! Aramalar yüzde 251 arttı!

Emlakjet, 350 bine yakın satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan veri tabanındaki hareketler doğrultusunda merakla beklenen 2023 yılı gayrimenkul raporunu yayınladı. Söz konusu rapora göre gayrimenkulün yıldızı arsa oldu.



Emlakjet, 350 bine yakın satılık ve kiralık emlak ilanının yer aldığı veri tabanında meydana gelen hareketler doğrultusunda 2023 yılı gayrimenkul raporunu yayınladı. Söz konusu bu rapora göre Türkiye genelinde 2023 yılında geçtiğimiz yıla göre arsa aramaları yüzde 251 artış gösterdi. 

Raporda yer alan detaylara göre Emlakjet 2023 yılı il bazlı arsa aramalarında Kırklareli yüzde 1.643 ile en popüler şehir oldu. yüzde 1000’lik oranla Manisa ve yüzde 604’lük oranla Çanakkale Kırklareli’yi izlerken, yüzde 450’lik oranla Balıkesir ve yüzde 441 ile de Muğla sıralamada ilk 5’e giren şehirler oldu.

Gayrimenkulün yıldızı arsa oldu! Aramalar yüzde 251 arttı!

Emlakjet olarak 2023'te arsa aramalarında ciddi bir talep artışı gözlemlediklerini dile getiren Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, “Bu sene arsa aramalarında en popüler kentin açık ara Kırklareli olduğunu görüyoruz. Söz konusu bu talebin nedenini nüfus yoğunluğu düşük bir şehir olması ve deprem açısından en güvenli şehirlerinden biri kabul edilmesi olarak yorumluyoruz” diye konuştu. 

Artış gösteren yoğun talep doğrultusunda Kırklareli’deki arsa fiyatlarının geçen seneye oranla yüzde 148 arttığını dile getiren İdikat,  arsa aramalarının artış gösterdiği diğer şehirlerin Çanakkale, Manisa, Balıkesir ve Muğla olduğuna değinerek, bölgesel olarak, kuzey ege ve akdeniz bölgelerine talebin yoğunlaştığını dile getirdi.

Yaptığı açıklamada arsa almanın konut almaktan biraz daha teferruatlı bir işlem olduğunu söyleyen Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, “Bu nedenle yatırımcıların konu hakkında detaylı araştırmalar yapması ve ilgili belediyelerden bilgi istemeleri, arsa almak isteyenlerin yatırımlarını daha güvenli hale getirecektir” diye konuştu.

Emlakjet’in yeni projesi olan “Arsa Dünyası”na da değinen İdikat, “Emlakjet olarak arsaya olan bu talebi öngördüğümüz için sitemizde bir Arsa Dünyası alanı oluşturduk. Kullanıcılarımız buradan rahatlıkla uzman görüşü alabilir ve ilgili mevzuatları da inceleyebilirler. Önümüzdeki sene itibarıyla arsaya olan talebin daha da artmasını bekliyoruz, bununla eş zamanlı şekilde 2024 yılında bizlerin de bu alana yatırımları devam edecek” şeklinde açıklama yaptı.

Dünyaca ünlü analistler açıkladı: Konut satışları yaz aylarında tavan yapıyor!

Yeni yılda harçlar artıyor! 800 TL için tapu dairelerine baskı arttı kuyruklar uzadı!

Katolik Kilisesi'ni 'Mirasçılık belgesiyle' satışa çıkartmıştı! Gayrimenkul dolandırıcısı adeta İstanbul'u satın almış!


Geri Dön