27 / 04 / 2024

Yeni yılda harçlar artıyor! 800 TL için tapu dairelerine baskı arttı kuyruklar uzadı!

Yeni yılda harçlar artıyor! 800 TL için tapu dairelerine baskı arttı kuyruklar uzadı!

Yeni yıla sayılı günler kala tapu harçlarına zam geleceğini öğrenen vatandaşlar tapu dairelerini arayarak işlemlerin 31 Aralık'a kadar uzatılması konusunda baskı yapmaya başladı. 



Ekonomist Mert Başaran, sosyal medya hesabı X'ten 'dünyanın en ilginç ülkesiyiz' diyerek  tapu harçlarına zam geleceğini duyan vatandaşların 800 lira fazla ödememek için tapur dairelerine baksı yaptıklarını söyledi. Yeni yılla birlikt tapu ücretleri 1200 liradan 2000 liraya yükselecek. Bu haber binlerce ev sahibinin eteklerini tutuştururken özellikle milyonluk evleri olanların tapu dairelerini aradığını söyleyen Başaran, tapularda gereksiz bir yoğunluğun oluştuğunu açıkladı. Mert Başaran sosyal Medya hesabu X'ten yaptığı paylaşımın altına ise onlarca yorum geldi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Mert Başaran @MertBasaran_inv

''Dünyanın en ilginç ülkesindeyiz Tapu harçlarına zam gelecek 1200 den 2000 olacak 800 lira artacak diye milyonluk evleri olan insanlar tapulari arayıp 31 aralika kadar işlemler olsun diye baskı yapıyor!tapularda gereksiz bir yoğunluk oluyor! Konu 800 lira az ödemek!''

Tutumlu Hisseci @sifacenter1 adlı takipçi: '' Milyondan aşağı ev var mı milyarlık ev vurgusu yapsanız anlarız bizim köyde bile 3 milyondan aşağıya ev kalmadı 

Mert Başaran @MertBasaran_inv: ''Bu kadar parası olan insanların 800 lira için insanların hakkını yiyip öne geçmek için ugrasmasini doğru bulmuyorum'' dedi. 


PİYASA KURDU @can_2335 :''Tasarruf tasarruftur kardeşiö. Yokluktan gelenler iyi bilir. Senin gibi zenginliğe doğmuş insanlar bilmez tabi . Kredi kartı kapatın yüzde on tasarruf edin diyen asamın tweetine bak :)

Mert Başaran @MertBasaran_inv: ''Milyonluk evi olan adamlardan bahsediyoruz kardeşim..'' dedi.

SMMM Ahmet Coşar @smmmahmetcosar ''Maalesef ülkemiz insanı devlete olan ödemelerindeki yaklaşımı "para isteme benden buz gibi soğurum senden" şeklinde :) Gerçekten üzülüyor insan milyonluk konut alırken tapu harcında 800 TL'den kaçmak çok tuhaf'2 dedi. 


Kripto TURAN @kriptoturan: ''Sizin belirttiğiniz gibi, tapu harçlarındaki artış nedeniyle, yüksek değerli gayrimenkullere sahip insanlar tapularını aceleyle 31 Aralık'a kadar işletmek için baskı yapıyorlar. Ancak burada anlamadığım bir nokta var:


Demet @Yelkovan1: Çünkü millet vergilerinin nereye harcandığını bilmezken,bir sürü insan deli vergi kaçakları yaparken.Herkes kendini korumaya çalışıyor.Zira almadan devamlı veriyor.

 REY'Z@themryz: Kesinlikle parayı nereye harcayacağını bilmiyor bu kesim 15 milyon istiyor evine 800 liranın peşine dusuyor.Bu şekilde kazananlar genelde sattıktan sonra parayı iyi değerlendiremiyorlar ve sadece ev alıp bekleyip parayı büyütebilir başka şekilde ticarete yatırım iş yapamazlar..


metinbey @mtnbye: ''Milyonluk evleri olan insanların çoğunun geliri asgari ücretin 2-3 katını geçmez. Zamanında bir evde 2 memur çalışanlar istanbulda 2-3 ev sahibi olabilmiş şimdi eve iki emekli maaşı giriyor misal. Öte taraftan asgari ücretin 5-6 katını kazanan bir çalışan bile ev zor alır şu an.''
 

 

Fatih Altaylı'dan gayrimenkul piyasası yorumu: İşler karışacak, iyi niyetliler kazıklanacak!

ATEM Başkanı Hakan Akçam'dan tapu açıklaması: Tapu işlemleri daha kolay yapılabilir!

Geri Dön