29 / 04 / 2024

Fatih Altaylı'dan gayrimenkul piyasası yorumu: İşler karışacak, iyi niyetliler kazıklanacak!

Fatih Altaylı'dan gayrimenkul piyasası yorumu: İşler karışacak, iyi niyetliler kazıklanacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in emlak vergisi ve tapu konusunda atacağı adımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Fatih Altaylı ''İşler karışacak, iyi niyetliler kazıklanacak.'' dedi.



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde yüzde 25 kira zammı sınırının kalkacağına dair açıklamalarıyla gündeme gelmişti. Bu gelişmelerin ardından, Şimşek’in 2024 yılı zamlarından önce tapu harçları konusunda yeni bir adım atacağı, ikinci ve üçüncü evini alanlardan daha yüksek vergi alınacağına dair karar aldığını açıklamıştı. Gazeteci Fatih Altaylı ise Bakan Şimşek’in kafasındaki emlak vergisi ve tapu harcı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Fatih Altaylı dan gayrimenkul piyasası yorumu: İşler karışacak, iyi niyetliler kazıklanacak!

İYİ NİYETLİ OLANLAR KAZIKLANACAK

Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre; Gazeteci Fatih Altaylı, kendi YouTube kanalında gündemi değerlendiren açıklamalkarda bulundu. Bu kapsamda Mehmet Şimşek’in yeni planları arasında yer alan emlak vergisi ve tapu harcı standardına ilişkin fikirlerini beyan eden Altaylı, yeni emlak vergisi sisteminin ortaya çıkaracağını ifade ederek piyasanın karışacağını ve iyi niyetli olanların kazıklanacağını söyledi.

Mehmet Şimşek'in bir iletişim sorunu olduğunu  daha doğrusu Hazine ve Maliye Bakanlığının iletişim sorunu olduğunu söyleyen Altaylı, açıklamaları doğru şekilde yapılmasığını aktardı.

Altaylı'' Hafize Gaye Erkan faciasında bunu yaşadık. Bakan Şimşek'in söylediği tam da bakanın söylediği değilmiş. Gazeteci Rahim Ak'tan anlıyoruz. Rahim Ak aynı zamanda Vergi Konseyi üyesi. Hangi vergi nasıl olacak buradaki tartışmalar orada yapılıyor. Fena işler de çıkarmıyorlar. Rahim Ak şunu yazdı, 'Emlak vergilerinin artması söz konusu değil.” dedi.

Fatih Altaylı dan gayrimenkul piyasası yorumu: İşler karışacak, iyi niyetliler kazıklanacak!

TAPU HARÇLARINA ZAM GELİYOR!

Altaylı, tapu harçlarına zam geleceğini açıklayarak ''Binde dört olan tapu harcının binde ikisi malı alandan diğeri malı satandan alınıyor. İkinci konutu alıyorsanız tapu harcınız binde 8 olacak. Üçüncü evi alıyorsanız tapu harcınız binde 16 olacak.'' dedi.

Bu paranın, eşit oranda alınacak bir vergi olduğu için kafa karışıklığına neden olacağını söyleyen Altaylı '' Ben evi satanım, üçüncü evi alana sattığımda neden daha fazla vergi ödeyeyim. Bunlar başka cinlikleri çıkaracak. Piyasayı karıştıracaklar. İyi niyetli olanlar kazıklanacak.'' dedi ve ekledi  vergiden kaçmak için uğraşanların hile yolları bulmasına zemin hazırlanabileceğini dikkat çekti.

ATEM Başkanı Hakan Akçam'dan tapu açıklaması: Tapu işlemleri daha kolay yapılabilir!

Gayrimenkul alırken veya satarken tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar?


 


Geri Dön