06 / 05 / 2024

Emlak Fuarı Ortadoğuluların akınına uğradı!

Emlak Fuarı Ortadoğuluların akınına uğradı!

‘Emlak 2013 Fuarı’ dün kapılarını açtı. Yaklaşık 100 projenin tanıtıldığı fuara daha ilk günden Ortadoğu ülkelerinden yoğun talep geldi. 4 gün sürecek fuara, Körfez ülkeleri başta olmak üzere 10 bin ziyaretçi bekleniyor.




CNR Holding’in bünyesindeki Sine Fuarcılık tarafından düzenlenen CNR Emlak 2013 Fuarı, Türkiye’nin önde gelen konut projelerine ev sahipliği yapıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, Emlak Konut GYO ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü desteğinde gerçekleştirilen fuar;  TOKİ  Başkan Yardımcısı Mehmet Murat, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, Daleel Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mohammed Yahya Müferrah, Suudi Arabistan Ticaret Ataşesi Khalid Al Omaır ve CNR Holding CEO’su Cem Şenel’in katılımıyla açıldı. Fuar 8 Aralık tarihine kadar gezilebilecek.


10 bin ziyaretçi bekleniyor


CNR Holding CEO’su Cem Şenel törende yaptığı konuşmada “Emlak 2013 Fuarı, 20 bin metrekare alanda, 100’ün üzerinde projenin katılımıyla gerçekleşiyor. 4 gün sürecek fuara, AB ülkeleri, Türk Cumhuriyetleri, Rusya, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt ve İran’ın da aralarında bulunduğu ülkelerden 10 bin ziyaretçi bekliyoruz” dedi. Ortadoğu’nun önde gelen yatırım şirketlerinden Daleel Group Başkanı Dr. Mohammed Yahya Müferrah da buradaki konuşmasında Türkiye’de yalnızca gayrimenkul alanında değil, tüm sektörlerde hizmet vermek istediklerini söyledi. TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Murat da konuşmasında TOKİ olarak 2023 yılında hedeflerinin 1 milyon konut olduğunu ifade ederek “60 milyarlık yatırım ve 900 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Emlak Fuarı, sektöre güç verecek” diye konuştu.


Fuarda sergilenecek projeler arasında Tema İstanbul, Avrupa Konutları (Artaş), Bakırköy 46/Maslak 1453/my Home,  İstanbul Prestij Park, Soyak Evostar, Metropol İstanbul, Vadi İstanbul, Deluxe Suits, İstanbul Loft, Gölmahal, Referans İstanbul, GüneşliPark, Nissa Residence, Koru Florya, Haliç Panorama, West Wall Villas, Evim Kadıköy, Elit Grand Palace/Elik Perla Palece, Bulvar İstanbul Evleri, Westside İst./Pashador/Canpark AVM/Sultanbeyli AVM’de bulunuyor.


Kazlıçeşme’de yabancı ortaklıklar olabilir


Fuara katılan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Kazlıçeşme’deki 111 bin 262 metrekare taşınmazın ihalesiyle ilgili soruya şu yanıtı verdi: “635 milyon liraya aldığımız arsa üzerinde İstanbul’a değer katacak bir proje yapılacak. İyi fiyatı verene vereceğiz. Projede 15 bin metrekare dış alan terki olacak. Aralıktaki ihaleye yabancı ortakların da ilgisi olabilir. 2013’ü beklentilerin üzerinde kapattıklarını anlatan Kurum, 2014’ün de iyi geçeceğini söyledi. Emlak Konut’un birlikte projeler yapacağını söyleyen TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Murat da  “Konut seferberliği alt ve orta gelir grubuna hitap ederek, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştı. TOKİ 500 bin konut üretti. 2023’te 1 milyon konut üretmiş olmayı planlıyoruz” dedi.


Ağaoğlu, Ortadoğu’nun yakın markajında


Uluslararası tanıtım çalışmalarına hız kesmeyerek devam eden ve yabancıya 800 milyon doların üzerinde satış gerçekleştiren Ağaoğlu, fuara 549 metrekarelik standıyla katıldı. Ulusal ve uluslararası yatırımcılar tarafından büyük ilgi gören fuarda Ağaoğlu, başta İstanbul Uluslararası Finans Merkezi olmak üzere Maslak 1453, Bakırköy 46, Andromeda Gold gibi projelerini uluslararası yatırımcılarla buluşturuyor. Emlak Fuarı’na katılan uluslararası yatırımcılar fuarın ilk gününde sabahın erken saatlerinden itibaren Ağaoğlu standına yoğun ilgi gösterdi. Yabancı ziyaretçiler projeleri maket ve kataloglar üzerinden inceleyerek yetkililerden de bilgi aldı.


Mega proje Tema İstanbul’un maketi de mega


Türkiye’nin mega karma projesi Tema İstanbul, fuarın en büyük maketiyle dikkat çekti. Gayrimenkul sektörünün vitrininde ilk defa yer alan Tema İstanbul konsorsiyumundan Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, projenin sadece konut değil, alışveriş, yeme-içme, sosyal etkinlik alanları ve temalı eğlence parkı ile yakın coğrafyanın sembol yatırımlarından biri olduğunu söyledi. 1.5 milyon metrekare arazi üzerine kurulan projede konutlarındaki 3 bin 400 TL’lik ortalama metrekare fiyatının, projenin henüz yapım aşamasında dahi yüzde 35 ve üzeri oranda değer kazanması bekleniyor. Tema İstanbul’un yüzde 84’ü yeşil alana ayrılmış durumda.


Demir İnşaat talebi görünce fuara katıldı


Emlak Fuarı’nda Demir Romance ve Ayışığı Vadi projeleriyle boy gösteren Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, önceleri fuara katılmayı düşünmediklerini ancak fuara Ortadoğulu yatırımcılarının ilgisini görünce fikir değiştirdiklerini söyledi. Demir “Projelerimiz yerli yatırımcılardan olduğu kadar, yabancı yatırımcılardan da çok talep alıyor. Emlak fuarına katılma kararımızı da gelen bu talepler doğrusunda verdik. Katılımcı profiliyle dikkat çeken fuarı 20 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Demir İnşaat’dan daire alan yabancılara mütekabiliyet konusunda yardımcı oluyoruz. Türkiye’deki süreci ve formaliteleri onlar için takip ediyoruz. Tapularını ise hemen verebiliyoruz” dedi.


Star



Geri Dön