07 / 05 / 2024

Emlak Konut 2013'te rezerv alanlarda 6 bin konut üretecek!

 Emlak Konut 2013'te rezerv alanlarda 6 bin konut üretecek!

Emlak Konut GYO, İstanbul'da Başakşehir Kayabaşı Hoşdere ve Avcılar Ispartakule'de 6 bin konutun üretimine başlayacak...



Emlak Konut GYO, 2013 yılı içinde aralarında Hoşdere, Kayabaşı, Avcılar, Ispartakule gibi yerlerin bulnduğu rezerv alanlarında 6 bin konutun üretimine başlayacak. Bu 6 bin konut yapılması planlanan dönüşüm projelerinde ve yeni uydu kentler oluşturulması amacıyla kul­lanılacak. Emlak Konut GYO’nun Kasım ayında satılan bin 812 konut ile 11 ayda 2 milyar 659 milyon TL değerinde toplam 7 bin 546 konutun satışını gerçekleştirdi. Son aylarda satışa çıkarı­lan projelerden Bahçetepe ve Maslak 1453 pro­jelerinden gelen kuvvetli satış performansı ve devam eden diğer projelerle kasım ve aralıkta bu satış grafiğini artırarak yılsonu hedefi olan 10 bin konut hedefine ulaşacak.


Yüzde 70'i yabancıların elinde

2002 sonunda 783 milyon TL olası aktif top­lamı bugün itibariyle 7.6 milyar TL’ye ulaşan Emlak Konut GYO, 2003’ten bugüne kadar yak­laşık 75 bin adet bağımsız bölüm projelendi­rerek bunların yaklaşık 50 bininin satışını ger­çekleştirdi. 2003’ten bugüne kadar geliştirilen projelerin değeri 22.5 milyar TL’yi aştı. Halen devam eden 26 gelir paylaşımı projeden Emlak Konut GYO’ya taahhüt edilen minimum tutar yaklaşık 5 milyar TL olarak açıklandı. Emlak Konut GYO’nun halen devam etmekte olan 26’sı gelir paylaşımı ile dördü de kamu ihale kanunu­na göre gerçekleştirdiği toplam 30 projesi bulu­nuyor. Proje geliştirilmek için satın alman 2.3 milyar TL ekspertiz değerine sahip 5.3 milyon metrekare büyüklüğünde arsa stoku var. 2010 sonunda yüzde 25’i halka arz edilen şirketin borsadaki hisselerinin yaklaşık yüzde 70’i ulus­lararası yatırımcıların elinde bulunuyor.


Yatırımcılar için 'Çıpa' niteliğinde 

2010’da halka açıldıklarını söyleyen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Şir­ketimiz yerli ve uluslararası menkul değerler şirketlerinin yapmakta olduğu analizlere göre Türk emlak sektörüne girmeyi düşünen ulusla­rarası yatırımcılar için ‘çıpa’ olarak tavsiye edi­lecek düzeyde bir güven oluşturmuş durumda. Bu güveni oluşturduğumuz yıllar içinde toplam değeri 23 milyar TL’yi bulan projeleri geliştir­dik. 5.5 milyon metrekareyi aşan arsa bankamız ve yeni satın almalar neticesinde portföyümü­zü çeşitlendirmeye devam ediyoruz” dedi.Halka arz oldukları günden itibaren hareketli bir seyir izleyen hisse senedi performansının borsada yaşanan kuvvetli yukarı yönlü trend ile birlik­te gerçek değerine biraz daha yaklaştığını söyle­yen Kurum, “Eylül ayı sonu itibariyle birlikte 7 milyar TL’nin üzerine çıkan net aktif değerimiz hisse senedimizin işlem görmekte olan fiyatının kısa ve orta vadede daha yüksek noktalara çıka­bileceğini göstermekte. Özellikle Mütekabiliyet Yasası’nda yapılan değişiklik şirket profilimi­zi talep potansiyeli anlamında bir üst kademeye taşımış durumda” diye konuştu.


İFM'de ihale çıkacak.

Ataşehir’deki İstanbul Finans Merkezi’nin (İFM) yürütmesini de üstlendiklerini söyleyen Kurum, “Bu ay, İFM’nin ana iskeletini oluştura­cak altyapı ve donatı işlerini de kapsayan arsaiçin ihalemizi tamamladık ve yakın zamanda bu süreci finalize etmiş olacağız. Yine İFM bölgesi içindekalan ve gelir paylaşımı modeli ile geliştirmeyi planladığımız kendi arsamıza ait ihale sürecini yakın bir gelecekte başlatacağız” dedi.


Yabancılara 500 konut satıldı


Emlak Konut GYO, Avcı­lar Kapadık, Ataşehir, Kar­tal, Gop, Yedikule Arsa Satışı Karşılığı Hasılat Paylaşı­mı, Hoşdere, Körfez 3. etap Sultanbeyli ve Kayaşehir'de 1 milyon 650 bin metreka­re arsa alanında, 7 bin 182 konut bin 533 ticari birimin yapımını gerçekleştirilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın girişimleriyle hazırlanan Mütekabiliyet Yasası kapsamında ise Emlak Konut GYO projelerinde yabancıla­ra 500 konut satıldı. Son iki ayda yabancılardan 60 mil­yon dolar tahsilat yapıldı.


5 dev arazi daha ihaleye çıkacak


Gaziosmanpaşa'ya 24 bin 716 metrekare, Avcılar’da 88 bin 800 metrekare, Fatih Yedikule'de 41 bin 161 met­rekare, Başakşehir-Esenyurt Hoşdere’de toplam 956 bin 805 metrekare alanı iha­leye açacak. Ayrıca Başakşehir - Ayazma Mevkii’nde, 272 bin 197 metrekaresi konut, 32 bin 492 metrekaresi ticaret, 50 bin 271 metrekaresi kamu alanı olmak üzere toplam 354 bin 960 metrekare alanı iha­leye çıkaracak


Geri Dön