28 / 04 / 2024

Emlak Konut, Ayazağa için Akdeniz İnşaat 'ı davet ediyor!

Emlak Konut, Ayazağa için Akdeniz İnşaat 'ı davet ediyor!

Emlak Konut GYO A.şž. mülkiyetindeki Ayazağa arsası için aralarında Yeşil İnşaat'ında bulunduğu altılı konsorsiyumun kazandığı ihaleyi iptal etmesi üzerine Akdeniz İnşaat ile sözleşme masasına oturacak



Emlak Konut GYO A.şž konu hakkında bir açıklama yaparak şöyle dedi:

Emlak Konut GYO A.şž. mülkiyetindeki İstanbul İli, şžişli İlçesi, Ayazağa Mahallesi, 1 Ada 145 Parsel" de bulunan arsa üzerinde, şžirketimiz œGayrimenkul Satış, Kiraya Verme ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliğine göre yapılan œİstanbul şžişli Ayazağa 1.Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinde, en uygun teklifi œMetal Yapı Konut Pet. Gıd. Teks. San. ve Tic. Ltd. şžti. ~ Özüm Pet. Ürün San. Tic. Ltd. şžti. ~ Yeşil İnş. Gayrimenkul Yat. Hiz. Tic. A.şž ~ Nasa İnş. Taah. ve Tic. A.şž. ~ K Yapı Gayrimenkul Geliştirme İnş. San. ve Dış Tic. A.şž.~ Taşçılar Madencilik   Tur. Yapı San. ve Dış Tic. A.şž. Ortak Girişimi vermiş ve söz konusu iş ortak girişime ihale edilerek, şartname gereği sözleşme imzalamak üzere yazı ile davet edilmiştir.

Ancak   Ortak Girişim en geç 04.11.2010 tarihi sonuna kadar, şartname gereğince peşinatı şžirketimiz hesaplarına yatırarak ve kesin teminatı ibraz ederek sözleşme imzalaması gerekirken,   İmar Planına açılan 01.11.2010 tarihli Plan İptal davasını gerekçe göstermek suretiyle sözleşme imzalamaktan imtina etmiş ve 04.11.2010 mesai bitimi sonunda yazı ile belirsizliğin giderilmesine kadar ek süre talebinde bulunmuştur.

Ortak Girişimin işbu talebi şžirketimizce kabul edilmemiş ve söz konusu iş ile ilgili işlemlerin ihale dosyası hükümleri çerçevesinde yürütüleceği, 05.11.2010 tarihi mesai başlangıcında ortak girişime yazı ile bildirilmiş ve ihalede vermiş olduğu toplam 24.400.000,00 TL tutarındaki geçici teminatının gelir kaydedilmesi için ilgili bankalar nezdinde işlem başlatılmıştır.

şžirketimiz œGayrimenkul Satış, Kiraya Verme ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliği ile İhale dosyası hükümleri gereğince, adı geçen İş" in, ihalede ikinci en uygun teklifi veren œAkdeniz İnşaat ve Eğitim Hiz. A.şž. ne ihale edilmesi ve sözleşme imzalamaya davet edilmesi hususundaki işlemler yürütülmektedir.


Geri Dön