18 / 05 / 2024

Emlak Konut GYO 550 milyon lira ciro hedefinin 362 milyon lirasını gerçekleştirdi!

Emlak Konut GYO 550 milyon lira ciro hedefinin 362 milyon lirasını gerçekleştirdi!

İMKB 'de işlem gören en büyük GYO olma özelliğini sürdüren Emlak Konut GYO, 2011 yılının ikinci yarısında altı bölgede gerçekleştireceği 9 proje ile yoluna devam edecek



Geçen yılın son günlerinde çıktığı halka arz sonrası hisselerinin yüzde 25 'i borsada işlem görmeye başlayan ve yaklaşık 5.8 milyar lira net aktif değere ulaşan Emlak Konut GYO, İMKB 'de işlem gören en büyük GYO olma özelliğini sürdürürken, 2011 yılının ikinci yarısında altı bölgede gerçekleştireceği 9 proje ile yoluna devam edecek.

BİR YILDA 10 BİN KONUT SATIYOR
Bu yıl için 550 milyon lira ciro hedefleyen Emlak konut GYO, ilk altı ayda bu hedefin 362 milyon 215 bin lirasını gerçekleştirdi. Bu rakamın şirketin satış kapasitesini tam olarak yansıtmadığını dile getiren Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, inşaat sektöründe satışların gelir olarak yazılabilmesi için inşaatların tamamlanıp iskan belgesinin alınması gerektiğini belirtti. Yapılan ön satışlarda şirketin kapasitesinin oldukça yüksek olduğunu ifade edene Kurum, “Yılın ilk yedi ayında satılan bağımsız bölüm adedi 6 bin 923 ve satış tutarı da 1 milyar 688 milyon 831 bin 417 lira. Bu yılsonu itibariyle bağımsız bölüm satışlarının 10 bini aşmasını beklemekteyiz. Bu tutarlar önümüzdeki yıllarda inşaatların tamamlanması ile birlikte şirketimiz gelir tablosuna yansıyacak ” diye konuştu.

6 BÖLGEDE 9 PROJE
2011 'in ikinci yarısında proje gerçekleştirecekleri lokasyonları Hoşdere, Zekeriyaköy, Körfez, Kayabaşı, Ayazma ve Finans Merkezi olarak sıralayan Kurum, “Arsalarımız üzerinde konut ve ticaret alanı projeleri gerçekleştireceğiz. şžu anda bu arsalar üzerinde planlama çalışmaları devam ediyor ” dedi.

Gerçekleştirilecek projelerin kapsamlısını Hoşdere 'de olacağını ifade eden Kurum, “Burada net 550 bin metrekare arsa üzerine konut ve ticari alandan oluşan 687 bin 500 metrekare yüzölçümünde inşaat yapacağız. Kayabaşı 'nda 2, Ayazma Bölgesi 'nde ise 3 projeye başlamayı planlıyoruz ” diye konuştu.

‘SEçİM DÖNEMİNDEN ETKİLENMEDİK '
Yılın ilk yarısında gündemi işgal eden seçim döneminin aslında şirketlerini pek etkilemediğini kaydeden Kurum, “Mevcut inşaat projelerimizin yapımları planlandığı şekilde devam etmekte ve bu projelerdeki bağımsız bölüm satışları da hedeflendiği şekilde gerçekleşmekte. Dünya genelinde yaşanan ekonomik olumsuzluklar, az da olsa elbette Türkiye 'yi etkiliyor. Ancak, hükümet, bankalar ve iş çevreleri yetkilileri tarafından da ifade edildiği gibi, bu olumsuz etkilenmenin kısa sürede geçeceğini, ekonomik durumun ve bağlı olarak gayrimenkul sektörünün de hedeflenen seviyelere geleceğini düşünmekteyim ” diye konuşarak sözlerini noktaladı.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com


Geri Dön