29 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO, Ayazağa ihalesinde Ağaoğlu'na yeşil ışık yaktı!

Emlak Konut GYO, Ayazağa ihalesinde Ağaoğlu'na yeşil ışık yaktı!

Emlak Konut GYO, mülkiyetindeki İstanbul İli, Şişli Ayazağa 1. Etap Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi İhalesi ile ilgili açıklama yaptı...



Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Emlak Konut GYO A.Ş. mülkiyetindeki İstanbul İli, Şişli İlçesi, Ayazağa Mahallesi, 1 Ada 145 Parsel’ de bulunan arsa üzerinde, Şirketimiz “Gayrimenkul Satış, Kiraya Verme ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliğine” göre yapılan “İstanbul Şişli Ayazağa 1.Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi” ihalesinde, en uygun teklifi “Metal Yapı Konut Pet. Gıd. Teks. San. ve Tic. Ltd. Şti. ~ Özüm Pet. Ürün San. Tic. Ltd. Şti. ~ Yeşil İnş. Gayrimenkul Yat. Hiz. Tic. A.Ş ~ Nasa İnş. Taah. ve Tic. A.Ş. ~ K Yapı Gayrimenkul Geliştirme İnş. San. ve Dış Tic. A.Ş.~ Taşçılar Madencilik  Tur. Yapı San. ve Dış Tic. A.Ş. Ortak Girişimi” vermiş ve söz konusu iş ortak girişime ihale edilerek, şartname gereği sözleşme imzalamak üzere yazı ile davet edilmiştir.
 
Ancak Ortak Girişimen geç 04.11.2010 tarihi sonuna kadar, şartname gereğince peşinatı Şirketimiz hesaplarına yatırarak ve kesin teminatı ibraz ederek sözleşme imzalaması gerekirken, İmar Planına açılan 01.11.2010 tarihli Plan İptal davasını gerekçe göstermek suretiyle sözleşme imzalamaktan imtina etmiş ve 04.11.2010 mesai bitimi sonunda yazı ile belirsizliğin giderilmesine kadar ek süre talebinde bulunmuştur.
 
Ortak Girişimin işbu talebi Şirketimizce kabul edilmemiş ve söz konusu iş ile ilgili işlemlerin ihale dosyası hükümleri çerçevesinde yürütüleceği, 05.11.2010 tarihi mesai başlangıcında ortak girişime yazı ile bildirilmiş ve ihalede vermiş olduğu toplam 24.400.000,00 TL tutarındaki geçici teminatının gelir kaydedilmesi için ilgili bankalar nezdinde işlem başlatılmıştır.

Şirketimiz “Gayrimenkul Satış, Kiraya Verme ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliği” ile İhale dosyası hükümleri gereğince, adı geçen İş’ in, ihalede ikinci en uygun teklifi veren “Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hiz. A.Ş.”ne ihale edilmesi ve sözleşme imzalamaya davet edilmesi hususundaki işlemler yürütülmektedir."

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

3,25 milyar TL'lik Ayazağa ihalesi Ağaoğlu'nda kaldı
 

Cumhuriyet tarihinin en pahalı arsa karşılığı konut ve ticari ünite yapımı ve paylaşımını içeren İstanbul Ayazağa ihalesinde birinci olan konsorsiyum elenince iş, ünlü müteahhit Ali Ağaoğlu'na kaldı.

TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO'nun 29 Eylül 2010 günü düzenlediği ihalede 3 milyar 251 milyon liralık teklifin ardından Ağaoğlu Şirketler Grubu Ali Ağaoğlu'na ait Akdeniz İnşaat 3 milyar 250 milyon liralık teklifiyle 2. sırada yer almıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden bazı meclis üyelerinin Ayazağa ihalesiyle ilgili 'yürütmenin durdurulması' davası açması üzerine birinci olan konsorsiyum ilk taksiti yatırmayıp ek süre talep etmişti.

Bu talebi reddeden Emlak Konut, konsorsiyumun 24,4 milyon liralık teminatını 'gelir kaydetme' ve işi, 2. sırada yer alan Ağaoğlu'na ait Akdeniz İnşaat'a ihale etme kararı aldı. Birinci olan konsorsiyum da projeden çekildiğini açıkladı. İstanbul'un gökdelenler adası Ayazağa'da gelir paylaşımı usulü ihale edilen arsa 242 bin metrekare yüzölçümüne sahip. Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, Zaman'a yaptığı açıklamada 1 milyon lira farkla ikinci sırada yer aldıkları Ayazağa arsasına konut ve ticari ünite yapımı için istekli olduklarını söyledi. Emlak Konut'un yeni teklifini kabul edeceklerini belirten Ağaoğlu, "Burayı yapacak param, inşaat ve satış tecrübem var." dedi. Ağaoğlu ülkedeki konut ve ticari ünite ihtiyacına paralel olarak satışlarının da iyi gittiğini ifade etti. Emlak Konut GYO da dün akşam saatlerinde yazılı bir açıklama yaparak Ayazağa ihalesinde birincinin elenmesiyle işin ikinci en uygun teklifin sahibi Akdeniz İnşaat'a ihale edilmesi ve sözleşme için davet işlemlerinin başlatıldığını kaydetti. 9 ayrı firma ve konsorsiyumun katıldığı ihalenin ikinci ve son etabında 3 milyar 251 milyon liralık teklifiyle Metal Yapı-Özüm Petrol-Yeşil İnşaat-Nasa İnşaat-K Yapı-Taşçılar Madencilik ortak girişimi birinci olmuştu.
Zaman/İbrahim Balta

Rekortmen arazi Ayazağa Ağaoğlu’na teklif ediliyor

Emlak Konut GYO, 1.2 milyar liralık rekor teklifle Ayazağa arazisini alan konsorsiyumun ihaleden çekilmesiyle ikinci en yüksek teklifi yapan Ali Ağaoğlu’nun şirketi Akdeniz İnşaat’a davet mektubu gönderecek.

Yapılan açıklamada konsorsiyumun peşinatı yatırmadığı belirtilerek “Konsorsiyumun ek süre talebi kabul edilmedi. Ayrıca 24 milyon 400 bin liralık geçici teminatının gelir kaydedilmesi için ilgili bankalar nezdinde işlem başlatıldı” denildi. Açıklamada, 1.1 milyar lirayla ikinci en uygun teklifi veren Akdeniz İnşaat’ın davet edilmesi için de işlem başlatıldığı vurgulandı.
Star
 


Geri Dön