11 / 05 / 2024

Emlak Konut GYO, Florya'daki 40 dönümlük araziyi Galatasaray'a sattı! Tam 1 milyar 171 milyon 800 bin TL'ye!

Emlak Konut GYO, Florya'daki 40 dönümlük araziyi Galatasaray'a sattı! Tam 1 milyar 171 milyon 800 bin TL'ye!

Galatasaray, Florya'da Metin Oktay Tesisleri'nin yanındaki 40 dönümlük araziyi Emlak Konut GYO'dan satın aldı ve böylece büyük gelir sağlanması hedeflenen gayrimenkul projesi için büyük bir adım attı. İşte detaylar...



Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Galatasaray tarafından atılan bu adım ile birlikte Florya Metin Oktay Tesisleri’nin yanındaki bölüm de Galatasaray’ın oldu. Tesisleri Kemerburgaz’a taşımak isteyen sarı-kırmızılı kulübün Florya’daki arsasının büyüklüğü 95 dönüme yükseldi. 

Bu satın almanın ardından gayrimenkul projesine de onay verilecek. 

Galatasaray 40 dönümlük arazi için Emlak Konut GYO'ya 1 milyar 171 milyon 800 bin liralık ödeme yaptı. 

Emlak Konut GYO, Florya daki 40 dönümlük araziyi Galatasaray a sattı! Tam 1 milyar 171 milyon 800 bin TL ye!

Futbol A Takım tesislerinin Kemerburgaz’da hayata geçirilecek komplekse taşınmasından sonra Florya'da yıkım gerçekleştirilecek. 

Ayrıca altyapının bir kısmı Büyükçekmece’deki, merhum başkan Özhan Canaydın tarafından alınan arazide inşa edilecek tesise taşınacak. 

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yaptığı bir açıklamasında "Galatasaray, mevcut gayrimenkullerini bugün olduğu şekliyle satsa mevcut borcu kapatmaya yetmiyor" diye konuşmuş ve Florya'da Emlak Konut'a ait 40 dönümlük araziyi satın almak için son aşamaya geldiklerinin de altını çizmişti. 

"Florya'daki tesisimiz 40 sene önce yapıldı. Değişen ekonomimize, futbol ihtiyaçlarına bakarak değerlendirirsek hala 40 sene önce yapılan tesislerde başarılı olmaya çalışıyoruz. Kemerburgaz'a taşınmamız, Galatasaray'a yakışan ve günün koşullarına uygun bir tesisin yapılması bir mecburiyet" şeklinde açıklamada bulunan Dursun Özbek, Florya'dan 40 dönümlük arazi alındığında mevcudiyetin 65 dönüme yükseleceğine, 97 bin metrekare civarında satılabilir alan oluşacağına vurgu yaptı.

Galatasaray, Metin Oktay Tesisleri’ni resmen genişletiyor! 95 dönümlük alandaki gayrimenkul projesi için onay bekleniyor

Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı 9. Etap için 6.4 milyar TL'lik teklif! 

Emlak Konut GYO Çekmeköy ihalesine 5 firmadan teklif! 


Geri Dön