08 / 05 / 2024

Emlak Konut GYO taksitle 12 arsa satacak!

Emlak Konut GYO taksitle 12 arsa satacak!

Emlak Konut GYO, çeşitli illerde bulunan 12 arsasını satışa çıkarırken bu kez farklı peşinatlara farklı satış ve indirim yolları uygulama kararı aldı



Emlak Konut (GYO), İstanbul başta olmak üzere çeşitli illerde bulunan 12 arsasını satışa çıkarırken bu kez farklı peşinatlara farklı satış ve indirim yolları uygulama kararı aldı. Satışa çıkarılan arsaların nitelikleri özel kültür, ticaret, konut, özel sağlık tesisi, özel okul ve özel kreş alanı gibi farklı seçeneklerde bulunuyor. En pahalı arsa İstanbul Ümraniye'de 44 milyon TL tahmini bedele sahip ticaret alanı imarlı arsa olurken en ucuztaşinmaz 600 bin TL'lik Koceli Körfez’deki 3 bin 82 metrekarelik özel kreş alanı oldu.

Toplu Emlak Konut GYO tarafından satışa çıkarılan 12 arsa 5 Ağustos 2010 tarihinde açık artırma ile satışa sunulacak. Satışlarda İstanbul Ataşehir ve Ümraniye’de bulunan arsalarda yüzde 5 indirim yapılırken Kırklareli’ndeki 3 bin 685 metrekarelik arsanın peşin satışında yüzde 10 indirim yapılacak. İndirimler, ya tahmini satış bedeli üzerinden yada ihale sonucu oluşan yeni fiyatın üzerinden gerçekleşecek.

İstanbul Başakşehir ve Küçükçekmece,  İzmir  Konak ve Kocaeli Körfez’de bulunan arsaların fiyatları ise tahmini bedel veya ihale sonucu oluşan yeni fiyatın nakden ödenmesi ile belirlenecek. Taşınmazların finansal kiralama yöntemi ile satın alınmasında da peşin gibi işlem görecek.

Vadeli satışlarda ise peşinatların oranlarına göre faklı vade seçenekleri bulunuyor. İstanbul Ataşehir, Ümraniye, Tekirdağ Çorlu ve Kırklareli Lüleburgaz’da bulunan arsalar için yüzde 30 peşinatla 24 aya kadar taksit yapılırken yüzde 35 peşinatta vade uzayarak 30 aya kadar çıkıyor. Peşinat yüzde 40 olduğunda ise vade 36 aya kadar uzayabiliyor.

İstanbul Küçükçekmece Başakşehir, İzmir Konak, Kocaeli Körfez’de bulunan taşınmazlar için ise daha uygun ödeme seçenekleri bulunuyor. Yüzde 25 peşin ödeyen girişimciler 36 aya kadar vade kullanabiliyorken yüzde 30 peşinat ödeyenlerin vadesi 48 aya kadar çıkabiliyor. Peşin ödeme seçeneği yüzde 35’e çıktığında ise vade süresi 60 aya kadar uzuyor. Ödemelerde alıcı peşinatı ödedikten sonra borç bakiyesine Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan altı aylık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) endeksine göre ayarlanacak.
Arsaların satışı 5 Ağustos 2010 tarihinde, saat 15.00’de Emlak Konut GYO Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşecek.
Nagihan ARAT/emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.

 


Geri Dön