29 / 04 / 2024

Emlak konut GYO'dan 2 haftada 5.6 milyar TL'lik satış!

Emlak konut GYO'dan 2 haftada 5.6 milyar TL'lik satış!

Emlak Konut GYO’nun tarihi kampanyasına ilgi her geçen gün artarak devam ediyor. 2 haftada 5.65 milyar değerinde 4 bin 710 konutun satıldığı kampanyaya yeni projeler de dahil edildi. 



Konut sektöründe başlatılan seferberlik hız kesmeden sürüyor. Kamu bankalarının faizlerde tarihi indirim adımından hemen sonra Emlak Konut GYO'nun 2 Haziran'da başlattığı 'Hayallerini Erteleme Türkiye' kampanyasıyla vatandaşın ertelediği konut talebi ortaya çıktı. Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre; satış ofislerinde gece 02:00'ye kadar konut satışının yapıldığı kampanyada iki haftada 5 milyar 650 milyon TL değerindeki 4 bin 710 konut satışı gerçekleştirildi. 

YENİ PROJELER EKLENDİ

26 projeyle başlatılan kampanyada Yeniköy Konakları, Tual Adalar ve Göl Panoroma projelerindeki konutların tamamının satışı gerçekleştirildi. Şirket yoğun talep sebebiyle, Ormanköy Çekmeköy, Emlak Konut Bizim Mahalle 1. Etap, Allsancak ve Benim Kentim Yalova projelerindeki konutları da kampanyaya ekledi. 

Vatandaş, Emlak Konut yüklenicilerinin projelerinden bugün konut aldığında ödemeleri 24 ay sonra başlayacak. Faiz indirimiyle birlikte hareketlenen konut sektörüne can suyu olacak kampanyada vatandaş alacağı konut fiyatının yüzde 80'i için kredi çekebilecek. Kalan yüzde 20'lik ödeme için ise yüzde 5 peşinat ödenecek. Geri kalan yüzde 15'lik kısım ödemeleri de 3'üncü yılda başlayacak.

Faiz oranı ise 15 yıl vadede 1 milyon TL'ye kadar yüzde 0.69, 2 milyona TL'ye kadar yüzde 0.74, 2 milyon TL ve üstü fiyatlardaki konutlar için yüzde 0.79 şeklinde uygulanacak. Kampanya kapsamında yüzde 10 da indirim yapılacak. 

10 BİN EV SATILACAK

Kampanyaya dahil olan yaklaşık 10 bin konut mevcut. İstanbul, Ankara, İzmir, Denizli, Niğde'de yer alan konutların fiyatları 400 bin TL'den başlıyor. Ayrıca kamu bankaları tarafından 1 Haziran'da başlatılan faiz indirimi hamlesi de sürüyor. Birinci el konutta kredi faiz oranı yüzde 0.64'e, ikinci elde yüzde 0.74'e düşürülürken, 12 ay taksit ödemesiz 180 aya kadar da vade fırsatı sunuluyor.

İŞTE DEV KAMPANYAYA KATILAN PROJELER

Emlak konut GYO dan 2 haftada 5.6 milyar TL lik satış!

EVDE REKOR HAZIRANDA KIRILACAK

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını sonrasında ekonomiye yönelik alınan önlemler ve normalleşme sürecinin etkisiyle konut satışları da hareketlendi. Mayıs ayında ülke genelinde 50 bin 936 konut satıldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Mayıs ayında satılan konut sayısı bir önceki aya göre yüzde 19.1 artarken, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 44.6 düştü. 

İPOTEKLİ SATIŞ YÜZDE 23.9 ARTTI

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, kamu bankalarının düşük faiz hamlesi ve Emlak Konut GYO ile özel sektörün kampanya atağının Haziran'da konut satışlarını uçurmasını, özellikle banka kredili yapılan satışların önemli bir oranda artmasını öngörüyor.

Bu dönemde ipotekli konut satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 23.9 artarak 18 bin 483 olarak kaydedildi. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 36.3 oldu. Konut satışları Ocak-Mayıs döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,2 azaldı ve 434 bin 757 olarak kaydedildi. Bu dönemde ipotekli konut satışı yüzde 118,2 artarak 164 bin 870'e yükseldi. 

Emlak konut GYO dan 2 haftada 5.6 milyar TL lik satış!

EN YÜKSEK SATIŞ OLACAK

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, Haziran ayında normalleşme, düşük kredili destek paketi ve Emlak Konut kampanyasıyla konut satışında önemli bir artış olacağına dikkat çekti. Durbakayım, "Kampanyalara gösterilen yoğun ilgi haziranda en az 130 bin konutun el değiştireceğini gösteriyor. Daha önce en yüksek haziran satışının 119 bin adetle yaşandığını düşünürsek bu rakam tüm zamanların rekoru olacak. İpotekli konut satışı da toplam satışlar içindeki payı bugüne kadar görülmemiş oranda yüksek olacak" diye konuştu.

Emlak Konut GYO'dan 11 günde 5.2 milyar TL'lik satış!


Geri Dön