27 / 04 / 2024

Emlak Konut Kartal arsasına en yüksek teklif 766 milyon TL!

 Emlak Konut Kartal arsasına en yüksek teklif 766 milyon TL!

Emlak Konut GYO'nun ihaleye çıkardığı Kartal arsasına en yüksek teklif Rönesans Gayrimenkul-SZA Gayrimenkul ve Salacak Gayrimenkul ortaklığından geldi. Kartal'da meydan savaşlarına 18 farklı inşaat firması da katıldı...



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın ihaleye çıkardığı Kartal, Çavuşoğlu arsasının ihalesinin ilk oturumu sonuçlandı. İhalenin söz konusu olduğu arsa; Konut-sağlık tesis alanı-eğitim tesis alanı- ticaret alanı- dini tesis alanı ve yeşil alanlardan meydana geliyor. 


Emlak Konut Kartal arsasına en yüksek teklif; Rönesans Gayrimenkul-SZA Gayrimenkul ve Salacak Gayrimenkul ortaklığından geldi. Şirketler toplam 766 milyon TL'lik teklifte bulundu.


 İhale teklif sözleşmesini 41 şirket alırken bunlardan 18'i teklifte bulundu, biri teşekkür etti. Böylelikle Kartal'da ciddi bir rekabet gözlendi. 


Emlak Konut Kartal arsasına 2. büyük teklif  Yapı Yatırım Gayrimenkul ve Yorum İnşaat'tan geldi. Şirketler toplam 765 milyon 825 bin TL'lik teklifte bulundu. 3. büyük teklif ise Artaş İnşaat Avrupa Konutları'ndan geldi. Artaş İnşaat'ın ihalede ortaya koyduğu rakam ise toplam 750 milyon TL'ydi. Ardından gelen Egemen İnşaat-May İnşaat- Durmaz İnşaat'ın ihaledeki teklifi ise 700 milyon TL oldu. 700 milyon TL'lik teklifin ardından gelen teklif Ağaoğlu'na ait Eltes İnşaat ile Dap Yapı'dan geldi. İki şirket toplamda 695 milyon TL'lik teklifte bulundu. 


650 milyon TL'lik teklifin Mesa Mesken-Tepe İnşaat- Emlak Planlama ortaklığından geldiği ihalede Türkerler İnşaat-Yenigün İnşaat ve System İnşaat ortaklığından ise 600 milyon TL'lik teklif geldi. Diğer bir 600 milyon TL'lik teklif ise Nurol GYO ile Nurol İnşaat'tan ve ayrıca Tahincioğlu Gayrimenkul-Esta İnşaat-Kozken İnşaat'tan geldi. 


Ofton İnşaat, Be-Ma İnşaat'la katıldığı ihalede 480 milyon TL'lik teklifte bulundu. İhalede ayrıca 2 farklı ortaklık da 400 milyon TL'lik tekliflerde bulundu. Bunlardan biri Ege Yapı-SRY İnşaat ve Özkar İnşaat'tı. Diğeri ise Albayrak Turizm İnşaat oldu. 

Şua İnşaat-CC Yapı birlikte ihale için 385 milyon TL'lik teklifte bulundu. Özak GYO-Elif Emlak-Gürtaş Yapı, Emlak Konut Kartal arsası için 320 milyon TL'lik teklifte bulundu. İnsay Yapı-Ogeday Turizm Emlak'tan 300 milyon TL'lik teklif gelirken Artes İnşaat-Özyurt İnşaat ise 279 milyon 870 bin TL'lik teklif verdi. 


Nuhoğlu İnşaat-Gülsa İnşaat'ın ortaklaşa katıldığı ihalede teklifleri ise 250 milyon TL'de kaldı. En düşük teklif  YDA İnşaat'tan geldi. YDA İnşaat tek başına 50 milyon TL'lik teklifte bulundu. 


Emlak Konut GYO ise şirket payının yüzde 30'luk kısmını oluşturan 229 milyon 747 bin TL teklif verdi. İhalede Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ise teşekkür gönderdi. 2. ihalenin tarihi ise henüz belirlenmedi. 


İhale sonuçlarını detaylı görüntülemek için tıklayın 


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön