29 / 04 / 2024

Emlak Konut, Seyrantepe arsasını Eroğlu Yapı'ya 265 milyona sattı

Emlak Konut, Seyrantepe arsasını Eroğlu Yapı'ya 265 milyona sattı

Emlak Konut GYO, Seyrantepe'de bulunan arsasını Eroğlu Yapı'ya 265 milyon TL bedel üzerinden sattığını açıkladı. Satış sözleşmesi 6 Aralık tarihinde imzalandı...



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Seyrantepe arsasını Eroğlu Yapı'ya 265 milyon TL (KDV dahil) bedel üzerinden sattı. Eroğlu tarafından ödemenin yüzde 40'ı peşin yapılacak. Kalan miktar 48 ay vadeyle ödenecek. Arsanın satış sözleşmesi 6 Aralık tarihinde imzalandı.

2008 yılı Mart ayında Emlak Konut GYO´dan Seyrantepe Arsası´nın ihalesini kazanan Ali Ağaoğlu, arsayı iade etmişti. Ağaoğlu konuyla ilgili; "2.5 yıl önce gerçekleştirilen ihalede 6 firmayı geride bırakarak ihaleyi kazanmıştık. Projeye göre 46 bin metrekare arsa üzerine 92 bin metrekare alanlı residence ve ofis yapacaktık. İhale için ödediğimiz yaklaşık 50 milyon TL teminat 2.5 yıl boyunca yerinde saydı. Bizi de boş durmadık yaklaşık 5 milyon dolar harcayarak alternatif projeler hazırladık. Şimdi o projelerin hepsi çöpe gitti. Emlak Konut da teminatımız karşılığında bize çek verdi. Bölgede yaşanan imar sorunları bir türlü çözülemedi. Seyrantepe projesi hem paramızı hem de enerjimizi aldı" şeklinde konuşmuştu.

Söz konusu arsanın parsel alanı 46 bin metrekare, alanı ise 5 bin 150 TL.

Emlak Konut GYO konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul İli, Şişli İlçesi 3 Ada 32 parseldeki arsa Eryap Mühendislik İnşaat Taahhüt Turizm San. ve Tic A.Ş.'ne 265.000.000,00 TL (KDV Dahil) bedel üzerinden % 40 peşin 48 ay vadeli olarak satılmış ve satış sözleşmesi 06.12.2010 tarihinde imzalanmıştır."


Nagihan Arat/Emlakkulisi.com

Basında yer alan diğer haberler:

 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., İstanbul Şişli’deki bir arsayı 265 milyon liraya sattığını bildirdi.         

Emlak Konut’un Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, İstanbul ili Şişli ilçesi 3 ada 32 parseldeki arsanın, Eryap Mühendislik İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye 265 milyon lira (KDV dahil) bedel üzerinden yüzde 40 peşin 48 ay vadeli olarak satıldığı ve satış sözleşmesinin dün imzalandığı kaydedildi.
A.A

 

Seyrantepe arsasının yeni sahibi Eryap Mühendislik oldu

Emlak Konut GYO, İstanbul Şişli’deki arsasını Eryap Mühendislik İnşaat Taahhüt Turizm San. ve Tic. A.Ş.'ne 265 milyon TL7ye sattı. Bu rakamın yüzde 40’ını peşin olarak alacağını açıklayan Emlak Konut GYO, kalan kısmı için 48 ay vade yapacak. Arsanın satış sözleşmesi ise imzalanarak yürürlüğe girdi.

 

Emlak GYO'nun Seyrantepe arsası resmen Eryap'ın oldu

Emlak Konut GYO, Seyrantepe'de bulunan arsasını Eryap Mühendislik'e 265 milyon TL bedel üzerinden sattığını açıkladı. Satış sözleşmesi önceki gün imzalandı. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Seyrantepe arsasını Eryap Mühendislik İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye KDV dahil 265 milyon lira bedel üzerinden sattı. Eryap tarafından ödemenin yüzde 40'ı peşin yapılacak, kalan miktar ise 48 ay vadeyle ödenecek. Emlak Konut GYO konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İstanbul İli, Şişli İlçesi 3 Ada 32 parseldeki arsa Eryap A.Ş.'ye 265 milyon lira bedel üzerinden satılmış ve satış sözleşmesi 6 Aralık 2010'da imzalanmıştır" dedi. 
Sabah

TOKİ'nin emlakçısı Şişli'de arsa sattı

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., İstanbul Şişli'deki bir arsayı 265 milyon liraya sattığını bildirdi.

Emlak Konut'un Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, İstanbul ili Şişli ilçesi 3 ada 32 parseldeki arsanın, Eryap Mühendislik İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye 265 milyon lira (KDV dahil) bedel üzerinden yüzde 40 peşin 48 ay vadeli olarak satıldığı ve satış sözleşmesinin dün imzalandığı kaydedildi.
Habertürk

 


Geri Dön