29 / 04 / 2024

Emlak krizinden kurtulamayan Çin'de yeni konut fiyatlarındaki düşüş hızlandı!

Emlak krizinden kurtulamayan Çin'de yeni konut fiyatlarındaki düşüş hızlandı!

Emlak krizinden kurtulamayan Çin'de yeni konut satışlarında yaşanan düşüş bu yılın Mart ayında yavaşlasa da, konut fiyatları yıllık bazda daha hızlı düşüş gösterdi. İşte The Wall Street Journal'ın Çin Ulusal İstatistik Bürosu'nun açıkladığı o rakamlar...



Emlak krizi ile boğuşan Çin'de yeni konut satışlarında yaşanan düşüş bu yılın Mart ayında bir yavaşlama gösterse de konut fiyatları yıllık bazda daha hızlı düşüş gösterdi.

İşte konu ile ilgili detaylar...

The Wall Street Journal'ın Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklamış olduğu resmi verilere dayanarak yapmış olduğu hesaplamalara göre, 2024 yılının Mart ayında Çin'in 70 büyük şehrinde yeni konut fiyatları aylık bazda yüzde 0,34 düşüş gösterdi. 2024 yılının Şubat ayında fiyatlarda aylık düşüş yüzde 0,36 olmuştu.

70 kentten 57 tanesi Mart ayında bir önceki aya göre fiyat düşüşü bildirdi. Söz konusu bu rakam Şubat ayında 59 şeklindeydi.

Emlak krizinden kurtulamayan Çin de yeni konut fiyatlarındaki düşüş hızlandı!

YENİ KONUT FİYATLARINDA DÜŞÜŞ

Resmi olarak açıklanan bu veriler ayrıca, Çin'in yeni konut satışlarında hem değer hem de yüzölçümü bazında düşüşlerin daraldığını ortaya çıkardı.

Finans Gündem'de yer alan habere göre Ulusal İstatistik Bürosu, değer bazında yeni konut satışlarının senenin ilk üç ayında bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 27,6 azaldığını ve Ocak-Şubat dönemindeki yüzde 32,7'lik düşüşe kıyasla iyileşme gösterdiğini kaydetti.

Ocak-Mart döneminde yüzölçümlerine göre yeni konut satışlarının bir önceki seneye göre yüzde 19,4 düştüğünü, senenin ilk iki ayındaki düşüşün de yüzde 24,8 olduğunu bildirdi.

Çin'in 70 büyük kentinde yeni konut fiyatları Mart ayında yıllık bazda yüzde 2,65 düşerek Şubat ayındaki yıllık yüzde 1,9'luk düşüşten daha hızlı geriledi. Yıllık bazda fiyat düşüşü bildiren kent sayısı, Şubat ayındaki 57'den 58'e çıktı.

Diğer emlak göstergeleri de zayıflığın sürdüğünü ortaya çıkardı. Senenin ilk iki ayındaki yüzde 9,0'luk düşüşe kıyasla Ocak-Mart döneminde emlak yatırımları bir önceki seneye göre yüzde 9,5 azaldı. Emlak geliştiricileri tarafından başlatılmış olan bu yeni inşaatlar Ocak-Şubat dönemindeki yüzde 29,7'lik düşüşe kıyasla yüzde 27,8 azalma gösterdi.

 

QNB Finansbank emekli promosyonunda son dakika! Nisan 2024 yeni emekli paketiyle hesaplara işte tam bu kadar yatırılacak

0.69 faizli konut kredisinin aylık ödemesi kaç TL? 400 bin, 500 bin, 1 milyon 1.5 milyon TL hesaplama tablosu!

Mağdur ev sahibi: Yüzde 25 zam sınırıyla bizim paramız, kiracılara verildi! 


Geri Dön