03 / 09 / 2024

Emlak sektörü ekonomik kriz ve artan maliyetler nedeniyle zor günler geçiriyor!

Emlak sektörü ekonomik kriz ve artan maliyetler nedeniyle zor günler geçiriyor!

Alanya Emlak Komisyoncuları Derneği (ALEKOD) Başkanı Abdullah Tuncer, yaptığı açıklamada Alanya’da sektörün her geçen gün iflas ve konkordato gibi bir dizi problemle boğuştuğunu belirterek, “Sektör bir bir batıyor” dedi.



Gayrimenkul sektörünün çıkmaza girdiği şu günlerde Alanya’da da gayrimenkul sektöründe adeta büyük bir kaos yaşanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre uygulanan kurallar, kredi faizleri, girdi maliyetleriyle adeta çıkmaya giren sektör hızla çöküyor.

Alanyapostası’nda yer alan habere göre yaşanan bu krizin üstesinden gelemeyen sektörün en büyük nedenlerinin başında yabancıya gayrimenkul satışının engellenmesi ve inşaat maliyetleri olduğu belirtiliyor. 

Alanya Emlak Komisyoncuları Derneği (ALEKOD) Başkanı Abdullah Tuncer konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sonrasında emlak sektöründe birikmiş talebin satışa dönüşmesiyle birlikte yaşanan hareketliliğin fiyat enflasyonunu da beraberinde getirdiğini söyledi. 

Emlak sektörü ekonomik kriz ve artan maliyetler nedeniyle zor günler geçiriyor!

Açıklamasında Alanya'da emlak sektörünün yaşanan ekonomik kriz ve yanlış politikalar nedeniyle ciddi bir çöküş yaşadığını belirten Alanya Emlak Komisyoncuları Derneği (ALEKOD) Başkanı Abdullah Tuncer, yaptığı açıklamada şu önemli noktalara dikkat çekti:

-Yanlış Politikalar: Enflasyonla mücadele ismi altında alınan tedbirlerin, sektörü daha da zor duruma soktuğu ve pek çok firmanın iflasa sürüklendiği kaydedildi.

-Yabancı Yatırımcılar: Yabancı yatırımcılara getirilmiş olan kısıtlamaların, sektöre büyük darbe vurduğu ve turizm esnafını olumsuz etkilediği kaydedildi.

-Sürekli olarak artış gösteren inşaat maliyetleri: Nedensiz yere artış gösteren inşaat maliyetlerinin, gayrimenkul fiyatlarındaki artışın ana sebebi.

-Siyasetçilerin Duyarlılığı: Milletvekillerinin, emlak sektörünün sorunlarına duyarsız kaldığı ve çözüm için yeterli çaba göstermediği de yine konuşulanlar arasında.

Alanya Emlak Komisyoncuları Derneği (ALEKOD) Başkanı Abdullah Tuncer’ göre:

-Emlak sektörünün çöküşü: Alanya'da gayrimenkul sektörünün çöküşü, yüzlerce sektörü etkileyecek ve bölge ekonomisini olumsuz şekilde etkileyecek.

-Alınan yanlış Tedbirler: Alınmış olan tedbirlerin ne ekonomiye ne de halka yarar sağlamadığı, aksine söz konusu durumu daha da kötüleştirdiği kaydedildi.

-Acil Çözüm Gerekiyor: Emlak sektörünün önündeki engellerin bir an önce kaldırılması ve uygulanan yanlış politikalardan vazgeçilmesi gerektiği de belirtildi.

 

Goldman Sachs'tan altın tahmini! Altının kısa vadede geleceği seviye belli oldu!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt’tan dönüşüm çağrısı: Kentsel dönüşümde rekabet değil iş birliği olmalı!

Deprem kenti İzmir'de imar affı tartışması: Bilimsel destek almamış olan hiçbir yapılaşmayı savunamayız!


Geri Dön