29 / 04 / 2024

Emlak sektöründe kriz büyüyor!

Emlak sektöründe kriz büyüyor!

Sektörün duayen isimleri arasında yer alan Ali Özmen Safa’nın yaptığı uyarı gerçek oldu. Kriz her geçen gün giderek derinleştiği Kıbrıs İskele Long Beach’te fiyatlar 200 bin sterlinden 150 bine düştü. işte konu ile ilgili detaylar...



Sektörün duayen isimleri arasında yer alan Ali Özmen Safa’nın yaptığı uyarılar gerçek oldu. Kıbrıs'ta son dönemlerde sık sık gündeme gelen emlak krizi her geçen gün daha da derinleşerek büyüyor. Paylaşılan detaylara göre Kıbrıs Esentepe’de zora giren bir şirketin malına el kondu. Ayrıca İskele Long Beach’te fiyatlar 200 bin sterlinden 150 bine indi. Ülkede emlakçılar adeta birbirleriyle adeta savaşıyor.

GELECEK BEŞ SENENİN STOĞU BİRİKTİ SATILAMIYOR

Star Kıbrıs'ta yer alan habere göre son dönemlerde sık sık gündeme gelen inşaat sektöründe şu anda Lefkoşa dışında ülke genelinde izinleri çıkmış toplamda 60-70 bin arasında konut yapılıyor. Paylaşılan detaylara göre son 12 ay içinde 7-8 bin offplan konut satışı Tapu Dairesi’nde kayıt yapıldı. Ayrıca tüm bunlara ilaveten 7-8 bin offplan konut satışı da iddiaların da belirtmiş olduğu gibi tapuda kayıt yapılmadı. Kısaca ülkede toplamda 60-70 bin konuttan 15 bin tanesi satıldıysa gelecek beş senenin konut stoğu da birikmiş anlamı taşıyor. Sektörün duayen isimleri arasında yer alan Ali Özmen Safa, yaklaşık olarak 8 ay önce yaptığı uyarılarda krizin tetikleyeceği üç unsuru olacağını kaydetmişti. Peki bu unsurlar neydi? 1.'si devlet gerekeni yapmadı, 2.'si emlak komisyoncuları alıcıları yanlış bir şekilde  yönlendirdi. 3.sü ‘alıcıya alıp satacaksın, kar elde edeceksin’ dediler. Fakat kimse şimdi o konutları satamıyor. Kiralamalara gelince o da pek mümkün olmuyor.

Emlak sektöründe kriz büyüyor!

ATEŞE BENZİN DÖKÜLÜYOR

Peki ülkedeki emlak krizi giderek büyürken hükümet ne yapıyor? Hükümet yaşanan bu kriz karşısında hala ateşe benzin döküyor. Yabancıya konut satışlarında verginin yüzde 12’ye yükseltilmesi ateşi daha da körüklüyor. Bir başka ifadeyle Sektörün duayen isimleri arasında yer alan Ali Özmen Safa’nın yaptığı uyarılar gerçek oldu. Şu an Kıbrıs Esentepe’de “Final Approval” alan büyük bir projede hala daha kimse tapuyu üstüne almıyor. Yani hükümet ‘gelirleri artıralım derken, var olan gelirleri de yok etti, kaş yaparken göz çıkardı. Şimdi de yapılan hazırlıklarla tapuyu üstüne almayanın bir sene içerisinde malına el koyulabileceği iddia ediliyor. 

 

TOKİ mağdurlarından 3 farklı ilde eylem: KDV yüzde 1 olarak alınsın, taksit artışlarına indirim yapılsın!

Kira gelir vergisi 25 soruda tüm detaylarıyla!

Kiracılar dikkat! 4 milyon haneye elektrik desteği verilecek peki kimler yararlanabilir? 


Geri Dön