30 / 04 / 2024

Emlak sigortacıları artan doğal afetler sebebiyle zararlarla karşı karşıya!

Emlak sigortacıları artan doğal afetler sebebiyle zararlarla karşı karşıya!

Küresel emlak sigortacıları artan sigortalama zararlarıyla karşı karşıya olduklarını belirtiyor. 2022 senesinde mülk sigortacıları için hasar ve giderleri prim geliriyle karşılaştıran küresel birleşik oran yüzde 103'ü buldu. İşte ayrıntılar... 



Capgemini'nin yakın zamanda yayınladığı bir rapora göre, dünya genelindeki mal ve kaza sigortacıları önemli hasar kayıpları yaşıyor. Raporda, sigortacıların sıklaşan ve şiddetlenen doğal afet sıklığına uyum sağlamakta zorlandıklarına ve bunun da senelik 100 milyar doları geçen sigortalı kayıplara neden olduğunu belirttiği ifade ediliyor.

Çarşamba günü yayınlanan raporun bulguları, risk tahmin modellerinin iklim değişikliği ve yüksek riske sahip bölgelerdeki inşaat hızının gerisinde kalması sebebiyle sigorta sektörünün karşılaştığı zorluklara dikat çekiyor. 

Emlak sigortacıları artan doğal afetler sebebiyle zararlarla karşı karşıya!

Trivesting'te yer alan habere göre; 2022 senesinde mülk sigortacıları için hasar ve giderleri prim geliriyle karşılaştıran küresel birleşik oran yüzde 103'ü buldu. 100'lük eşiği geride bırakan bu rakam, sektör için bir sigortalama kaybı anlamı taşıyor. Raporda ayrıca, emlak sigortacılarının son dört senenin üçünde zarar yazdıklarının da altı çiziliyor. 

Ankete katılan sigorta yöneticilerinin yalnızca yüzde 27'si, şirketlerinin gelişmiş öngörüsel modelleme yeteneklerine güvenmesi, doğru risk değerlendirmesi ve fiyatlandırmada giderek çoğalan zorluklara dikkat çekiyor. 

Capgemini'nin finansal hizmetler stratejik iş birimi CEO'su Anirban Bose, risk tahmini ve fiyatlandırmasında artan zorluklar ile ilgili endişelerini dile getirdi ve bunun belirli risklerin sigortalanabilirliği konusunda da tedirginlik yaratabileceğini belirtti. 

Emlak sigortacıları artan doğal afetler sebebiyle zararlarla karşı karşıya!

Kapsamlı rapor, 18 sigorta piyasasında sigorta müşterileri ile yapılan bir anketi ve sigorta yöneticileri ve sigortacılarla gerçekleştirilen görüşmeleri kapsıyor. Bu piyasalar arasında İngiltere, Hong Kong, Hindistan ve Amerika Birleşik Devletleri gibi büyük merkezler bulunuyor. 

Bulgular, sigorta sektörünün doğal afetlerin mevcut manzarasını ve finansal etkilerini daha iyi yansıtmak amacıyla risk modellerini güncellemesi ve geliştirmesi yönündeki acil gereksinime de vurgu yapıyor. 

Merkez Bankası'nın 818 milyar TL'lik zararıyla 545 bin konut inşa edilebilirdi! 

Nisan 2024 kentsel dönüşüm kira yardımında son dakika! Kira yardımı hesaplara ne zaman yatırılacak?

Bankaların mevduat faizleri ne kadar? 350 bin TL'nin 32 günlük faiz getirisi kaç TL?


Geri Dön