29 / 04 / 2024

Emlak vergi borcu affı başvuru süresi!

Emlak vergi borcu affı başvuru süresi!

6552 sayılı Torba Yasasının yürürlüğe girmesi ile bazı vergi ve alacaklar için af geldi. Yapılandırma için ilgili kuruma zamanında başvuru yapılması gerekiyor. İşte emlak vergi borcu affı başvuru süresi...



Emlak vergi borcu affı başvuru süresi!

6552 sayılı Torba Yasasının yürürlüğe girmesi ile bazı vergi ve alacaklar için af geldi. Vergi yapılandırmaları kapsamında belediyeye ödenen emlak ve çevre temizlik vergisi borçları da bulunuyor.


Kanuna göre; vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve  Emlak  vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı, yapılandırılabiliyor.


Yapılandırma hakkının kullanabilmek için başvuru süresi içinde ilgili kuruma müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, emlak vergi borcu affı başvuru süresi nedir? Emlak vergisi için nereye müracaat edilmesi gerekiyor?


Emlak vergi borcu affı son başvuru tarihi..

Emlak vergi borcu yapılandırmaları için 30 Kasım 2014 tarihine kadar belediyeye giderek müracaat yapılması gerekiyor. Bu tarihe kadar başvuru yapılmaması halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor.


Yapılandırma başvurusunun yapılması halinde, borç ödemeleri 1 Aralık 2014 tarihinde başlıyor. Ödemeler, peşin olarak yapılabildiği gibi taksitli olarak da yapılabiliyor.


Taksitli ödemeler, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte yapılıyor. Ödeme sürecinde bir yıl içinde ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor.


Ayrıca, yapılandırmada kredi kartı da kullanılabiliyor.


Vergi yapılandırması 2014 tebliği!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön