04 / 05 / 2024

Emlak vergisi 2. taksit ödeme dönemi!

Emlak vergisi 2. taksit ödeme dönemi!

Emlak vergisi gayrimenkuller için ödeniyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor. Peki, Emlak vergisi 1. taksit ödeme dönemi ne zaman? Emlak vergisi 2. taksit ödeme dönemi ne zaman?



Emlak vergisi 2. taksit ödeme dönemi!

Emlak vergisi gayrimenkuller için ödeniyor. 1319 sayılı kanun gereğince verginin mükellefi, taşınmazın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler oluyor. 


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Emlak vergisi borçları, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyenin tahsilat veznelerine ödeniyor. Ancak taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Emlak vergisi ayrıca internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


Emlak vergisi 1. taksit ödeme dönemi: Emlak vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. 2015 yılında verginin ilk taksit ödemeleri en son Haziran ayının başında yapıldı.


Emlak vergisi 2. taksit ödeme dönemi: Emlak vergisinin ikinci taksiti ise Kasım ayında ödenecek. Buna göre emlak vergisi ödemeleri için son 15 gün bulunuyor.


Emlak vergisi ödememe koşulları!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön