29 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2017 ne zaman?

Emlak vergisi 2017 ne zaman?

Taşınmaz mal sahiplerinin her sene ödemesi gerektiği emlak vergisi için ilk taksit dönemi başladı. Peki, ilk taksitler ne zamana kadar ödenecek? İkinci emlak vergisi 2017 ne zaman?



Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren vergi dönemleri 1 Mart itibariyle başladı. Emlak vergisi, bu vergiler arasında bulunan ve tüm taşınmaz mallar için ödenen vergi oluyor.


Emlak vergisini gayrimenkulün malik ödüyor. Eğer varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergi mükellefi oluyor.


GAYRİMENKUL ORTAK İSE..

Mülkiyet tiplerine göre; bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


EMLAK VERGİSİ TUTARLARI 2017

Emlak vergisi için ödenecek bedeli, taşınmazın değeri ve türüne göre kanunda belirtilmiş olan emlak vergisi oranı ile hesaplanıyor. Taşınmaz değerine yeniden değerleme oranı ile zam yapılıyor. Böylece emlak vergisine de zam gelmiş oluyor. Her sene uygulanan emlak vergisi oranları ise şu şekilde sıralanıyor:


EMLAK VERGİSİ ORANLARI 2017

CinsiNormal yöredeBüyükşehirde

MeskenBinde 1Binde 2

İşyeriBinde 2Binde 4

ArsaBinde 3Binde 6

AraziBinde 1Binde 2

Emlak vergisi yeniden değerleme oranı: 3,83


EMLAK VERGİSİ 2017 NE ZAMAN?

Emlak vergisi ödemeleri senede iki eşit taksit halinde yapılabiliyor. İsteyenler vergi borcunun tamamını ilk taksit döneminde ödeyebiliyor.


Emlak vergisi ilk taksit dönemi: Mart-Nisan-Mayıs.

Emlak vergisi ikinci taksit dönemi: Kasım.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön