28 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2017 ödemeleri devam ediyor!

Emlak vergisi 2017 ödemeleri devam ediyor!

2017 yılı emlak vergisi 1. taksit dönemi 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Vergi için ikinci taksitler Kasım'da ödenmeye başlanacak..



Gayrimenkullerin konusu olduğu emlak vergisi için 2017 1. taksit ödemeleri devam ediyor. Vergi için 1 Mart'ta başlayan ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'a kadar alınmaya devam edecek. Mükellefler bu süre içinde isterse bütün vergi borcunu ödeyebilecek.


Emlak vergisi için ikinci taksit ödemeleri ise 1-30 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Ödemenin gecikmesi halinde aylık 1,40 oranında harç ödenecek.


Vergi mükellefleri kim?

Emlak vergisi mükellefi, gayrimenkulün maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler oluyor. 


Gayrimenkule paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Emlak vergisi taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Taşınmazın bir başka şehirde yer alması halinde ödemeler tüm belediyelerden sağlanabiliyor. Ayrıca internetten ve PTT aracılığı ile de ödeme yapmak mümkün.


Emlak Vergisi oranları 2017 

Normal yöredeBüyükşehirde

MeskenBinde 1Binde 2

İşyeriBinde 2Binde 4

ArsaBinde 3Binde 6

AraziBinde 1Binde 2



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön