22 / 12 / 2024

Emlak vergisi affı için dilekçe örneği!

Emlak vergisi affı için dilekçe örneği!

Eylül 2014'te yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba Yasası ile bazı vergi ve alacaklar için dilekçe ile müracaat edilerek yapılandırma yapılabiliyor. İşte emlak vergisi affı için dilekçe örneği..



Emlak vergisi affı için dilekçe örneği!

Eylül 2014'te yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba Yasası ile bazı vergi ve alacaklar için yapılandırma söz konusu oldu.


Vergi yapılandırmaları için başvuruların 30 Kasım 2014 tarihine kadar ilgili birime gidilerek yapılması gerekiyor.


Yasa kapsamında, vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve  Emlak  vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı da vadelendirilebiliyor.


Yapılandırma sonrası taksit ödemeleri, peşin olarak yapılabildiği gibi taksitli olarak da yapılabiliyor. Yapılandırmada kredi kartı da kullanılabiliyor.


Taksitli ödemeler, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte yapılıyor. Ödeme sürecinde bir yıl içinde ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor.


Emlak vergisi affı için dilekçe örneği..

Emlak vergisi yapılandırma için belediyeye bir dilekçe ile müracaat edilebiliyor. Peki, emlak vergisi affı için dilekçe nasıl yazılır?


Emlak vergisi affı için dilekçeye 6552 sayılı Torba Yasa'dan yararlanılarak yapılandırma yapılmak istendiği yazılabiliyor.


Bu noktada dilekçede vergi borcu bulunan taşınmaz mallar hakkında bilgi de verilmesi gerekiyor.



Emlak vergi affı ne zaman bitecek?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön