27 / 04 / 2024

Emlak vergisi borç öğrenme 2014!

Emlak vergisi borç öğrenme 2014!

Emlak vergisi borcunuz olup olmadığını bilmiyorsanız, bunu internet üzerinden online bir şekilde öğrenebilirsiniz. Peki emlak vergisi nasıl sorgulanır? İşte emlak vergisi borç öğrenme 2014 bilgileri...



Emlak vergisi borç öğrenme 2014!

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan konut ve işyeri gibi gayrimenkuller için ödenen bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor.


Emlak vergisi borcunuz olup olmadığını bilmiyorsanız, bunu internet üzerinden online bir şekilde öğrenebilirsiniz.


Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesine giriş yapılarak Borç Bilgilendirme Servisinde TC Kimlik bilgileri ile emlak vergisi borç sorgulama yapılabiliyor.


İnternet Vergi Dairesinin yanı sıra emlak vergisi borç öğrenme için gayrimenkulünüzün bağlı olduğu belediyeye müracaatta bulunabilirsiniz.


Diğer seçenekler ise şu şekilde sıralanıyor:

- Belediyenin hesabının bulunduğu banka şubelerine gitmek - Belediyenin resmi web sitesine giriş yapmak. Ancak, internet üzerinden emlak vergisi borç sorgulama için, belediyenin "E-BELEDİYE" sistemini kullanıyor olması gerekiyor.


Emlak vergisinden muaf tutulan gayrimenkul sahipleri şu şekilde sıralanıyor:

200 metrekareyi geçmeyecek tek eve sahip, ve yazlık eve sahip olmamak şartı ile;

- Bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler 


Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisinin ilk taksiti için ödemeler Mart, Nisan ve Mayıs ayında yapılacak. İkinci taksitler ise Kasım ayında ödenecek.



Emlak vergisi ödeyecek miyim?


Geri Dön