28 / 04 / 2024

Torba yasa emlak vergisi son tarih 2014!

Torba yasa emlak vergisi son tarih 2014!

Torba Yasa hükümlerine göre emlak vergisi borcu bulunan mükellefler zamanında belediyeye müracaat etmesi durumunda borçlarını yapılandırabiliyor. Peki, Torba yasa emlak vergisi son tarih 2014 ne zaman?



Torba yasa emlak vergisi son tarih 2014!

Emlak ve çevre temizlik vergi borcu bulunan mükellefleri de ilgilendiren 6552 sayılı Torba Yasa, Eylül 2014'te Resmi Gazete'de yayımlandı.


Kanunda yer alan esaslara göre, emlak vergisi borcu bulunan mükellefler zamanında belediyeye müracaat etmesi durumunda borçlarını yapılandırabiliyor.


Yasa ile vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve  Emlak  vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı, yapılandırılabiliyor. Peki, Torba yasa emlak vergisi son tarih 2014 ne zaman?


Torba yasa emlak vergisi son tarih..

Torba yasa emlak vergisi son tarih 30 Kasım 2014 tarihi olup; bu tarihe kadar yapılandırma müracaatlarının yapılması gerekiyor. Aksi halde af kapsamında yapılandırma hakkı kaybediliyor.


Yapılandırma yapan mükellefler borçlarını peşin olarak yapılabildiği gibi taksitli olarak da yapılabiliyor. Ayrıca, yapılandırmada kredi kartı da kullanılabiliyor.


Taksitli ödemeler, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte yapılıyor. Ödeme sürecinde bir yıl içinde ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor.


Vergi borcu taksit ödemeleri ise 1 Aralık 2014 tarihinde başlıyor.



Emlak vergisi yapılandırma süreci!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön