13 / 05 / 2024

Emlak vergisi borcu nasıl ödenir? Emlak vergisi nereye ödenir?

Emlak vergisi borcu nasıl ödenir? Emlak vergisi nereye ödenir?

Mülk sahibi olan kişiler emlak vergisini ödemekle mükelleftir. Bu emlak vergisi ödeyecek olan vatandaşlar, konu nezdinde birtakım soruların yanıtını aramaktadır. İşte emlak vergisine dair sorulan o sorular ve yanıtları!



EMLAK VERGİSİ BORCU ÖDENMEZSE NE OLUR?

Emlak vergisinin zamanı geldiğinde ödenmemesi durumu sorgulanan konulardan biridir. Eğer emlak vergisi zamanında ödenmez ise mükellef geciken taksit için her ay 6183 Sayılı Kanunda yer alan hükme göre tespit edilen oranda gecikme zammı da ödemek zorunda kalır. Bu konuya örnek verirsek, bu oran 2006 yılından başlayarak aylık gecikme cezası yüzde 2,5 olarak belirlenmiştir.

EMLAK VERGİSİ BORCU NASIL ÖDENİR?

Emlak vergilerinin ilgili belediyeye bizzat gidilerek de ödeniyor. Bunun yanında emlak Vergileri Belediyelerin banka hesap numaralarına EFT veya havale yolu ile de ödenebilir. Bazı belediyelerin internet siteleri üstünden vergi ödeme ve borç sorgusu da yapılabiliyor. Emlak vergi borcu nereden öğrenilir? sorusu da sık sık sorulmaktadır. Vergi borcunu, İnteraktif Vergi Dairesine www.ivd.gib.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz.

EV EMLAK VERGİSİ NEREYE ÖDENİR?

Emlak vergisi, taşınmazın bulunduğu semtte bulunan belediye tarafından yıllık olarak tahsil edilmektedir. Konutlara ait çevre temizlik vergisi su faturaları ile birlikte ödenirken iş yeri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisinin de her sene emlak vergisinin taksit sürelerinde belediyeye ödenmesi gerekmektedir.

VERGİ BORCU AFFI SON DURUM NE?

Şubat ayının ilk haftasında sisteme girmesi planlanan vergi affı düzenlemesi Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana yaşanan depremden dolayı görüşülemedi. Teklifin Meclis’ten geçmesinin akabinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi öngörülüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön