29 / 04 / 2024

Emlak vergisi borcu!

Emlak vergisi borcu!

Emlak vergisi borcu emlak vergisini ödeme yükümlülüğü bulunan mükellefler tarafından ödeniyor. Emlak vergisi 1. taksiti Mart-Nisan-Mayıs ayının sonu, 2. taksiti Kasım ayının sonuna kadar 2 eşit taksitte ödeniyor...




Emlak vergisi borcu!


Emlak vergisi borcu emlak vergisini ödeme yükümlülüğü bulunan mükellefler tarafından ödeniyor. Emlak vergisi borcu; birden fazla dairesi olanlar, birden fazla daire hissesine sahip olanlar, 200 metrekareden küçük taşınmazının yanında bir de yazlık eve sahip olanlar, emekli aylığı dışında geliri olanlar, çalışanlar, kira geliri ve faiz geliri gibi başka geliri olanlar ödüyor.


Emlak vergisi borcundan muaf olanlar ise; 200 metrekareyi geçmemek kaydıyla tek meskeni olan emekliler, hiç geliri olmayanlar, şehit yakınları, özürlüler ve gaziler, şehitlerin dul ve yetimleridir.


Emlak vergisinden muaf olmayan kişiler eğer her sene emlak vergilerini yatırmazlarsa cezai bi yaptırımla karşılaşırlar. Emlak vergisi borcunu zamanında ödemeyen mükellefler, geciken her ayın taksit borcu için 6183 Sayılı Kanun hükmüne göre tespit edilen oranda gecikme cezası ödemek zorunda kalıyor. 2013 yılı içerisinde geciktiren mükellefler, gecikmenin olduğu her ay için yüzde 1.40 oranında gecikme faizi ödemek zorunda kaıyor. 


Emlak Vergisi borcu ödeme tarihleri!


Emlak vergisi 1. taksiti Mart-Nisan-Mayıs ayının sonu, 2. taksiti Kasım ayının sonuna kadar 2 eşit taksitte ödeniyor. İsteyen mükellefler vergilerinin tamamını 1. dönemde tek seferde de ödeyebiliyorlar.



2013 yılı emlak vergisi 2.taksit ödemeleri başladı!
İnternetten emlak vergisi ödeme!
Veraset ve İntikal Vergisi 2.taksit!






Geri Dön