30 / 04 / 2024

Emlak vergisi için son 4 gün!

Emlak vergisi için son 4 gün!

Evi, işyeri veya arsa ve arazisi olan vatandaşların ödemeleri gereken vergilerin başında emlak vergisi geliyor. İkinci taksit dönemi devam eden emlak vergisi için son 4 gün bulunuyor. Hafta sonu vergi tahsilatı yapılabiliyor...



Emlak vergisi için son 4 gün!

Evi, işyeri veya arsa ve arazisi olan vatandaşların ödemeleri gereken vergilerin başında emlak vergisi geliyor. 1319 sayılı kanun gereğince ödenmesi gereken emlak vergisi ödemeleri her sene belediyeye yapılıyor. 


Mart, Nisan ve Mayıs aylarında 1. taksiti ödenen emlak vergisinin 2. taksiti ise Kasım ayında ödeniyor. Buna göre 2014 yılının emlak vergisi borcunun ilk taksiti ödenmiş olup, ikinci taksit dönemi devam ediyor.


İkinci taksit ödemelerinin 1 Aralık'ta sona ereceği Emlak vergisi için son 4 gün bulunuyor. Bu süre içerisinde kimi belediyelerin vergi tahsilat vezneleri hafta sonları da hizmet veriyor. Ödeme yapacağınız belediyenin haftasonu açık olup olmadığı, internet sayfasından veya telefondan öğrenilebiliyor.


Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. Diğer binalarda (işyeri, dükkan) emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 3, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 6 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Belediyenin e- belediye sistemini kullanıyor olması halinde, ödeme kredi kartı ile internet üzerinden yapılabiliyor. Ayrıca bir başka şehirde yer alan taşınmazın vergisi PTT ile de ödenebiliyor.



Emlak vergisi borçları taksitlendirme!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön