30 / 04 / 2024

Emlak vergisi için son 4 gün!

Emlak vergisi için son 4 gün!

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmeye devam ediyor. 2015 yılı vergi takvimine göre 1 Haziran'da ilk taksit ödemeleri son bulacak emlak vergisi için son 4 gün bulunuyor...



Emlak vergisi için son 4 gün!

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmeye devam ediyor. 2015 yılı vergi takvimine göre 1 Haziran'da ilk taksit ödemeleri son bulacak emlak vergisi için son 4 gün bulunuyor.


İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisini isteyenler ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde ödeyebiliyor. Verginin geç ödenmesi halinde aylık gecikme faizi uygulanıyor. 


Emlak vergisi aylık gecikme faizi gecikmenin yaşandığı her ay için  yüzde 1,40 oranında hesaplanıyor.


Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın türüne göre belirlenen oranların değer üzerinden hesaplanması ile bulunuyor. Emlak vergisi oranları şu şekilde:

 

Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. 


İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı uygulanıyor.


Vergi ödemeleri, taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. İsteyenler PTT havalesi ile veya anlaşmalı bankalar aracılığı ile vergi ödemesi yapabiliyor.


Emekli olunca emlak vergisi ödeyecek miyim?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön