03 / 05 / 2024

Emlak vergisi ihtirazi kayıt ile ödenir mi?

Emlak vergisi ihtirazi kayıt ile ödenir mi?

Taşınmazın bulunduğu bölgedeki gelişmeler, taşınmazın vergi değerini artırabiliyor. Peki bu durumda emlak vergisi ihtirazi kayıt ile ödenir mi? Emlak vergisi ihtirazi kayıt ile nasıl ödenir?



Emlak vergisi ihtirazi kayıt ile ödenir mi?

Taşınmazın değeri takdir komisyonları tarafından belirleniyor. Taşınmazın bulunduğu bölgedeki gelişmeler, taşınmazın değerini artırabiliyor. 


Hal böyle olunca emlak vergisi için ödenecek bedel de yüksek hesaplanıyor. Peki bu durumda emlak vergisi ihtirazi kayıt ile ödenir mi? Emlak vergisi ihtirazi kayıt ile nasıl ödenir?


Yüksek emlak vergisi ödemeleri ihtirazi kayıt ile yapılabiliyor. Bunun için bir dilekçe ile beyan veriliyor.


.......... VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ’NE 

İSTANBUL

 

..../.../......


Konu : İhtirazi kayıt dilekçesidir.


Müdürlüğünüzün ....... vergi hesap numaralı mükellefiyiz.

 

“1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununun 3. maddesinde yer alan "Bina Vergisini, binanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler öder. 


Bir binaya (4751 sayılı Kanunun 6/B maddesiyle değişen ibare Yürürlük: 9.4.2002) paylı mülkiyet(*) halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükelleftirler. (4751 sayılı Kanunun 6/B maddesiyle değişen ibare Yürürlük: 9.4.2002) Elbirliği mülkiyette(**) malikler vergiden müteselsilen sorumlu olurlar. " esasları gereğince bina vergisi mükellefiyiz. 


Emlak vergisini, ihtirazi kayıtla ödemekteyiz.


İhtirazi kayıt dilekçemizin kabul edilmesini talep ederim. 


Ad Soyad

İmza


İhtirazi kayıtla beyan edilen matrahlar üzerinden tarh ve tahakkuk ettirilen vergiler için vergi mahkemelerinde dava açma süresi 30 gün oluyor.


İhtirazi kayıtla beyan edilen matrahlara ilişkin vergi, tahakkuk fişi ile tarh ve tahakkuk ettiriliyor. 



Haziran ayında hangi vergiler ödenir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön