28 / 04 / 2024

Emlak vergisi ilk taksit ne zaman 2015?

Emlak vergisi ilk taksit ne zaman 2015?

Gayrimenkul sahipleri her sene belediyeye belli oranlarda vergi ödemek ile mükellef oluyor. Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Emlak vergisi ilk taksit ne zaman 2015?



Emlak vergisi ilk taksit ne zaman 2015?

Gayrimenkul sahipleri her sene belediyeye belli oranlarda vergi ödemek ile mükellef oluyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmazın türüne ve değerine göre belirleniyor. 


Vergi büyükşehirdeki taşınmaz mallar için yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak karşımıza çıkıyor. 


İşyeri ve dükkan gibi diğer binalarda emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile hesaplanıyor.


Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Emlak vergisi ilk taksit ne zaman 2015? Emlak vergisi ikinci taksit ne zaman 2015?


Emlak vergisi taksitleri..

Emlak vergisinin ilk taksitleri Mart, Nisan ve Mayıs ayları içerisinde ödeniyor. Bu dönemde isteyen mükellefler vergi borcunun tamamını tek seferde ödeyebiliyor.


2015 yılı emlak vergisi ilk taksit ödemeleri 1 Haziran'a kadar devam ediyor. Verginin ikinci taksitleri ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor. 


Emlak vergisini ödemeyenlere ne yapılır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön