Emlak Terimleri

Emlak vergisi kaç lira?

Her sene iki eşit taksit halinde ödenen emlak vergisi kaç lira? Emlak vergisi için ödenmesi gereken miktar nasıl belirleniyor? Yanıtı ve emlak vergisi ile ilgili detaylar haberimizde...

Emlak vergisi kaç lira?

Vatandaşların devlete ödemekle yükümlü olduğu vergiler arasında emlak vergisi de yer alıyor. Emlak vergisinin ödemeleri iki eşit taksit halinde yapılabiliyor. 


Vergi takitlerinin ilk ödemeleri Mayıs ayında gerçekleşti. 2013 yılı 2. emlak vergisi taksit ödemeleri ise 1 Kasım ile 2 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek. Peki "Emlak vergisi ne kadar ödeyeceğim?", "Emlak vergisi kaç lira?", "Emlak vergisi için ödenmesi gereken ücret nasıl belirleniyor?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Emlak vergisi oranları

Emlak vergisi için ödenecek tutarlar, gayrimenkulünüzün değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. 2013 yılı emlak vergisi oranları yüzde 7.80 olarak belirlendi.


Söz konusu vergi ödemeleri için gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyeye gitmek gerekiyor. Ancak ödemesi yapılacak emlak, eğer şehir dışında ise emlak vergisi ödemeleri tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com