Ekonomi

Ev sahipleri dikkat! Son günü kaçırmayın!

Emlak vergisinin ilk taksit ödemelerinde son günlere girildi. Emekliler, ev hanımları, geliri olmayanlar ve engelliler belirli şartları taşıyor olmaları halinde vergiden muaf tutuluyor. İşte emlak vergisi ödemelerine dair tüm detaylar... Yaklaşık 3 aydır devam eden ödemeleri yapmayanlar son günlerde bu işlemlerini yapmak zorundalar

Gayrimenkul sahibi olan vatandaşların ödemeleri gereken emlak vergisi için verilenen sürenin sonuna geliniyor. Yaklaşık 3 aydır devam eden ödemeleri yapmayanlar son günlerde bu işlemlerini yapmak zorundalar.  Ödemeleri bildirilen süre içerisinde yapmayanlar ise vergilerine faiz eklenerek daha sonra ödemekle yükümlü olacaklar.  

Kendisine ait evi, arsası, tarlası, arazisi olan, işyeri dükkan sahibi olan vatandaşlar gayrimenkulleri için emlak vergisi ödemelerini yapmaları gerekiyor. 2022 yılının mart ayı itibariyle başlayan ödemeler Mayıs ayının son gününde sona erecek. 31 Mayıs Salı günü ödemeleri yapmak zorunda olan vatandaşlar süreyi kaçırmamaya dikkat edin. 

Emlak vergisi ödemeleri genel olarak ilgili gayrimenkulün bulunduğu ilçe belediyesine yapılabiliyor. Ancak birçok belediye başkanlığı resmi sitesinden online ödeme kanalı oluşturmuş durumda. Gerekli bilgileri sisteme giriş yaptıktan sonra kredi kartı veya banka kartıyla emlak vergisi ödemesi gerçekleştirilebiliyor. 

Emlak vergisi ödemeleri için son gün 31 Mayıs Salı günü olarak açıklandı. Salı günü süre sona erecek ve bu süre uzatılmayacak.

Emlak vergisinde bazı durumlarda muafiyet söz konusu olabiliyor. Eğer kişi muafiyet listesinde ise emlak vergisi ödemiyor. Eğer önceden ödemişse son 5 yıllık ödemelerini de iade olarak alabiliyor.

Kira artışı düzenlemesi 10 gün içinde tamamlanacak!

Asgari ücrete ara yapılacak mı? Asgari ücrete Temmuz'da zam var mı?

Dogecoin Balinaları, bu 10 Altcoin'den alıyor!

En uygun kredi hangi bankada? İşte Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Akbank, Garanti kredi faiz oranları!