Vergi

Emlak vergisinin ilk taksit ödemelerinde son 2 gün! Sakın unutmayın, cezası var! 

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri için son 2 gün kaldı. 2022 yılı emlak ve çevre temizlik vergilerinin son ödeme olarak açıklandı. Peki emlak vergisi ödemeleri nasıl yapılır? Emlak vergisi nerede ödenir? İşte milyonlarca mükellefin merak ettiği o soruların yanıtları... jpg'/>Emlak vergisi son ödeme tarihine sayılı günler kala milyonlarca gayrimenkul sahibi, emlak vergisinin nasıl ödeneceğini araştırmaya başladı

Emlak vergisi son ödeme tarihine sayılı günler kala milyonlarca gayrimenkul sahibi, emlak vergisinin nasıl ödeneceğini araştırmaya başladı. 2022 yılı emlak ve çevre temizlik vergilerinin ilk taksit ödeme dönemi 31 Mayıs 2022 tarihinde sona eriyor. 

 

Emlak vergisi, her yıl, yılda 2 kez olacak şekilde belediyelere ödeniyor. 2 eşit taksit halinde ya da bir seferde ödenebilen emlak vergisinin taksit dönemleri Mayıs ve Kasım aylarında oluyor. 

Peki emlak vergisi ödemeleri nasıl yapılır? Emlak vergisi nerede ödenir? İşte milyonlarca mükellefin merak ettiği o soruların yanıtları...

1 Mart itibariyle başlayan Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'ta sona eriyor. Milyonlarca mükellef emlak vergisiyle ilgili detayları merak ediyor. Emlak vergisinde ödeme gününü kaçıran vatandaşlar, gecikme zammı ödemekle yükümlü. 

 

Her sene düzenli şekilde belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergisi, tek seferde ödenebileceği gibi iki taksit olarak da ödenebiliyor. Emlak vergisinin ilk taksiti 1 Mart tarihinde başladı ve 31 Mayıs 2022'de sona erecek. Emlak vergisinde ikinci taksit dönemi ise Kasım 2022'de başlayacak. Vergiler, banka hesabına havale, EFT, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi ve E-Devlet aracılığıyla ödenebiliyor. 

KİMLER EMLAK VERGİSİNDEN MUAF? 

Emlak vergisinden bir gayrimenkule sahip olan ancak bu mülkü dışında herhangi bir gelire sahip olmayan; emekliler, dullar, şehit aileleri, yetimler, gaziler ve işsizler muaf sayılıyor. 

Aynı zamanda brüt 200 metrekareyi aşmayan tek konuta ya da hissesine sahip olanlar da emlak vergisinden muaf tutuluyor. 

ÖDENEN VERGİLER GERİ ALINABİLİYOR

Emlak vergisinden muaf olan ancak muafiyet şartlarını bilmeyen ve ödemelerini yapan vatadanşlar, 5 yıla kadar ödedikleri vergileri geri alabiliyor. 

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİYOR? 

Emlak vergisi borç ödemeleri için farklı yollar bulunuyor. Eğer internet üzerinden işlem yapmak istemiyorsanız gayrimenkulün bağlı olduğu gbelediyeden ya da banka şubelerinden emlak vergisini ödeyebilirsiniz. 

Ödemeye ilişkin belediyelerden tahsis edilen beyannamenin doldurulması ve  tapu, nüfus cüzdanı ve eğer söz konusu bina ise kullanma izninin fotokopileri gibi evrakların hazır olması gerekir. 

TOKİ'den dev müjde! 9 ile 3.320 yeni konut geliyor! 6 Haziran'da düğmeye basılacak! 

Hazine uygun şartlarla arazi verecek, vatandaş evini yapacak! Konutta yeni model geliyor!  

Tarım Kredi Kooperatifi'nden dev indirim! Ayçiçek yağı, et ürünleri, meyve ve sebze... 29 Mayıs 2022 fiyat listesi...