04 / 10 / 2024

Emlak vergisi Kasım 2013!

Emlak vergisi Kasım 2013!

Konut, bina ve işyeri gibi gayrimenkul sahiplerinin devlete ödemeleri gereken emlak vergisi ikinci taksitleri Kasım 2013'te sona erecek. Buna göre emlak vergisi için son 11 gün...




Emlak vergisi Kasım 2013!

Devlete her sene ödemesi yapılan vergiler arasında yer alan emlak vergisi için ikinci taksit dönemi bu ay sonunda sona erecek. Emlak vergisi yükümlülerinin bu süre içerisinde emlak vergisi ikinci taksit ödemesini gerçekleştirmeleri gerekiyor.


Söz konusu vergi tüm gayrimenkul sahiplerinden alınmıyor. Bilindiği üzere kimi emlak sahipleri bu vergiden muaf tutuluyor. Ancak bu muaflık için öncelikle 200 metrekareyi geçmeyen tek bir konuta sahip olmak; bunun yanında yazlık gibi başka bir gayrimenkule sahip olmamak gerekiyor.


Tabi aranan tek şart bu değil. 200 metrekareyi geçmeyen tek bir konuta sahip olmanın yanı sıra aranan bazı özellikler bulunuyor. Bunlar:


-Hiçbir geliri olmayanlar

-Gazi olanlar

-Emekli olanlar

-Şehit yakınları olanlar

-Dul ve yetim olanlar

-Tek bir meskeni olup, intifa hakkı sahibi olanlar


Emlak vergisi kasım ayı ödemesi

İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi için ilk taksitler en son 31 Mayıs tarihinde ödenmişti. İkinci taksit ödemeleri ise, bu ay sonunda sona erecek.


Ödeme yeri:

Vergi ödemeleri, gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye gidilip yapılabiliyor. Ödemesi yapılacak gayrimenkul şehir dışındaysa ve belediye "e-belediye sistemini" kullanmıyorsa vergi ödemesi, tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.



Emlak Vergisi Kanunu tebliğleri!
Yeni daire emlak vergisi!




Geri Dön