30 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödemeleri 15 gün sonra başlayacak!

Emlak vergisi ödemeleri 15 gün sonra başlayacak!

Evi, işyeri, arsa veya arazisi olan kimseler her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Vergi taşınmazın bağlı olduğu ilçe belediyesine ödeniyor. Emlak vergisi ödemeleri 15 gün sonra başlayacak..



Emlak vergisi ödemeleri 15 gün sonra başlayacak!

Evi, işyeri, arsa veya arazisi olan kimseler her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Vergi taşınmazın bağlı olduğu ilçe belediyesine ödeniyor.


Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın değeri üzerinden emlak vergisi oranının hesaplanması ile bulunuyor. Ayrıca, emlak vergisi oranları büyükşehirde emlak vergisi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.


Konutların emlak vergisi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. 


İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesaplanıyor.


Emlak vergisi ödeme zamanı

2016 yılı vergi takvimine göre 1 Mart 2016 tarihinde emlak vergisi ödemeleri başlıyor, 31 Mayıs 2016 tarihine kadar devam ediyor. Buna göre, emlak vergisi ödemeleri 15 gün sonra başlayacak. 


Emlak vergisinin ikinci taksit ödemeleri ise 1 - 30 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.




Emlak vergisi beyannamesi vermedim ne olacak?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön