27 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödemeleri 3 gün sonra başlayacak!

Emlak vergisi ödemeleri 3 gün sonra başlayacak!

Emlak vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılıyor. Buna göre, 2015 yılı ikinci taksitler için emlak vergisi ödemeleri 3 gün sonra başlayacak..



Emlak vergisi ödemeleri 3 gün sonra başlayacak!

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödenmesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor. Bu vergi sene içerisinde iki taksit halinde ödenebiliyor.


İsteyenler ödemelerini tek seferde ilk taksit döneminde yapabiliyor. Bu ödeme şeklini tercih etmeyenler iki taksit halinde vergi borcunu ödeyebiliyor.


Emlak vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılıyor. Buna göre, 2015 yılı ikinci taksitler için emlak vergisi ödemeleri 3 gün sonra başlayacak.


Emlak vergisi, gayrimenkul sahibi tarafından ödeniyor. Varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergi mükellefi oluyor. 


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Emlak vergisi ödemesi taşınmaz malın bağlı olduğu belediyede ödeniyor. Eğer söz konusu gayrimenkul şehir dışında ise bu gayrimenkulün vergi ödemesi, tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla ödenebiliyor.



Emlak vergisi borcu kredi kartı ile ödenir mi?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön