27 / 04 / 2024

Emlak vergisi son taksiti 2017!

Emlak vergisi son taksiti 2017!

2017 yılına ait emlak vergisi için 2. taksit ödemeleri 30 Kasım'a kadar devam ediyor. Vergi için mükelleflerin ödemelerini bu tarihe kadar yapmaları gerekiyor..



Gayrimenkul sahiplerinin ödemekle mükellef olduğu emlak vergisinde son taksit ödeme günü hızla yaklaşıyor. Mükelleflerin yılın son taksitini zamanında ödemeleri gerekiyor. 

 

Emlak vergisi son taksiti 2017


Emlak vergisi son taksitinin 30 Kasım mesai bitimine kadar ödenmesi gerekiyor. Hala ödeme yapmamış olan mükelleflerin bu süre içinde ödemelerini yapmaları gerekli.

 

Ödemenin 1 Aralık'a kalması halinde, mükelleflerden aylık vergi cezası kesiliyor. Emlak vergisinde kesilen aylık vergi cezası oranı ise yüzde 1.40.

 

Yani vergi borcunuzu 30 Kasım'da ödemeniz halinde cezasız ödeyebilecekken, 1 Aralık'a bırakmanız halinde vergi borcunuz üzerinden hesaplanan yüzde 1.40'lık kısmı da ödemeniz gerekecek.

 

Emlak vergisi için ödemeler ilgili belediyeye yapılacak. İsteyenler ödemelerini belediyeye giderek yapabildiği gibi, isteyenler belediyenin e-belediye sistemi ile internet üzerinden ödeme yapabilecek.

 

Emlak vergisi mükellefleri kimler?


Emlak vergisi, bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler oluyor. 

 

Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor, elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön