01 / 05 / 2024

Emlak vergisi tarifesi 2015!

Emlak vergisi tarifesi 2015!

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için her sene ödenmesi gerekiyor. Verginin ilk taksitleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. 2015 yılı ilk taksit ödemeleri de 1 Haziran'a kadar devam ediyor. İşte emlak vergisi tarifesi 2015...



Emlak vergisi tarifesi 2015!

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için her sene ödenmesi gerekiyor. Verginin ilk taksitleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. 2015 yılı ilk taksit ödemeleri de devam ediyor.


Vergi takvimi gereğince 1. taksitler en son 1 Haziran'da ödeniyor. Buna göre hala vergi borcunu ödememiş mükelleflerin son 4 günü bulunuyor. Verginin 2. taksiti ise 1 - 30 Kasım tarihinde ödenecek.


Ödeme bağlı olunan belediyeye yapılıyor. Gayrimenkulün bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Peki, emlak vergisi nasıl hesaplanır? Taşınmaz mallar için emlak vergisi nasıl ödenir?


Emlak vergisi tarifesi 2015:

Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3


Örnek hesaplama:

Bir eviniz olduğunu düşünelim. Mesken değeri 150 bin TL olan büyükşehirdeki bu ev için 300 TL emlak vergisi; Büyükşehirde olmayan bu ev için ise 150 TL emlak vergisi ödeniyor.


İndirimli emlak vergisi formu!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön